Kuva: AOP

NHL:n parhaat pelaajat listattiin - kaksi suomalaista mukana top50-listalla

28.09.2017 08:00 - Sami Ikonen

TSN julkaisi jokavuotisen listansa NHL-liigan parhaista pelaajista.

Kanadalainen urheilukanava The Sports Network pisti parhaimmat NHL-pelaajat järjestykseen. TSN:n 22 asiantuntijaa kävivät jokaisen joukkueen parhaimmat pelaajat läpi. Suomalaispelaajista viidenkympin sakkiin mahtuivat Florida Panthersin keskushyökkääjä Aleksander Barkov (sijalla 39) ja Winnipeg Jetsin maalitykki Patrik Laine (sijalla 26). Viime vuonna Laine ei listalla ollut, koska oli vasta aloittamassa tulokaskautensa NHL:ssä. Barkov (kuvassa yllä) oli tuolloin sijalla 48.

Yksi mielenkiintoinen putoaja listalla on venäläistykki Aleksander Ovechkin. Yleensä Washington-hyökkääjä on totuttu näkemään listan kärkikymmenikössä, mutta nyt hän on pudonnut sijalle 22. Patrik Laine hengittää siis jo sen pelaajan niskaan, keneen suorituksiin hänen kuuluisaa laukaustaan on eniten verrattu. 

TSN teki listansa nyt jo kahdeksatta kertaa. Aina aikaisimpina vuosina listan kärkinimenä on komeillut Pittsburgh Penguins kapteeni Sidney Crosby. Nyt valta vaihtui, kun viime kaudella pistepörssin voittanut Edmonton Oilersin Connor McDavid valittiin parhaaksi. Crosby laskeutui yhden pykälän alas toiseksi.

Parhaaksi puolustajaksi listattiin Ottawa Senatorsin Eric Karlsson. Hän sijoittui Crosbyn jälkeen kolmanneksi. Ruotsalaisia 50 parhaan joukkoon mahtui viisi. Pienimmistä kiekkomaista, listalle pääsi saksalainen Leon Draisatl (23.), svetsiläinen Roman Josi (33.) ja Slovenian kiekkoikoni Anze Kopitar (38).

Katso koko lista täältä.

Myös NHL:n viralliset nettisivut ovat tekemässä 50 parhaan pelaajan listaa. Sijoilla 11-50 olevat pelaajat on julkaistu ja lauantaina julkaistaan listan top10-pelaajat. Barkov oli arvioitu NHL.comin puolella sijalle 49 ja Laine sijalle 29.

NHL kausi alkaa ensi viikon keskiviikkona.

Lue myös: Suomalaispelaajat hurjassa iskussa NHL:ssä - harjoittusotteluiden pistepörssi upeaa luettavaa

Lue myös: Sitkeä vatsavamma pakottaa Toronto-hyökkääjän lopettamaan uransa?

Kilpailut

Uusimmat