Kuva: Shutterstock

15 työntekijän ominaisuutta, jotka tekevät pomoon vaikutuksen - ota haltuun

10.04.2018 17:45 - Senja Rapila

Muutamilla muutoksilla ja tavoilla voit auttaa itseäsi urallasi.

Omaan pomoonsa voi tehdä monella tapaa vaikutuksen, mutta Pop Sugar -julkaisu on nyt listannut muutamia piirteitä, jotka takuuvarmasti auttavat sinua parantamaan omaa asemaasi työpaikalla.

Voit lukea asiat alapuolelta.

1. Ole johdonmukainen.

2. Ajattele ensin isompaa kuvaa. Jos siis jumiudut jonkun projektin parissa, älä ensimmäisenä lähetä turhautunutta sähköpostia. Mieti voitko keksiä siihen itse ongelman. Jos projekti ei istu yrityksesi tavoitteisiin, puhu siitä pomosi kanssa.

3. Ole ajallaan kokouksissa, muista tehdä muistiinpanoja ja ideoida. Kun todistat välittäväsi pienimmistäkin asioista, kielii se pomollesi pelkästään hyvää työmotivaatiostasi.

4. Ole tuottelias. Kun yllätät pomosi ideoillasi ja poikkeuksellisen hyvällä tuloksella, on se takuuvarma keino tehdä vaikutus pomoosi.

5. Ole paikalla, vaikka et siitä innostuisikaan. Monet jättävät menemättä firman yhteisiin bileisiin, mutta aina välillä niihinkin kannattaa ilmestyä. Pyörähdä paikalla edes lyhyesti: ota yksi drinkki, vaihda kuulumisia työkavereiden kanssa ja lopulta voit palata takaisin henkilökohtaisten menojesi tai työvuoren luokse.

6. Ole kekseliäs. Vaikka sinulla ei olisikaan tarvittavaa kokemusta, sait työn todennäköisesti sen vuoksi, että sinulla nähtiin potentiaalia. Todista siis työnantajasi oikeaksi ja keksi ja etsi ongelmiin itse ratkaisuja.

7. Puhu ja kerro mielipiteesi. Jos sinulla on kysyttävää, kysy. 

8. Ole oma-aloitteinen.

9. Ole rehellinen.

10. Kuuntele ja noudata ohjeita.

11. Ole luova.

12. Näytä kiitollisuutta. Kiitä pomoasi tarvittaessa kasvotusten, sähköpostitse tai käsin kirjoitetulla viestillä.

13. Ole perillä siitä, mitä firman sisällä tapahtuu. Pidä huolta siitä, että oikeat ihmiset tietävät sen, kun saat suuren projektisi valmiiksi.

14. Ole tiimipelaaja.

15. Pidä työelämäsi ja elämäsi tasapainossa. Pidä omasta hyvinvoinnistasi ja terveydestäsi huolta, sillä ne heijastavat kriittisesti työhyvinvointiisi.

Olemme myös antaneet vinkkejä työmotivaation uudelleen löytämiseksi, mikäli töihin lähteminen ei enää kiinnosta. Pääset lukemaan ne aiheeseen liittyvästä artikkelista, täältä.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Älä pilaa ensivaikutelmaa itsestäsi, kun aloitat uudessa työssä - vältä yleinen virhe

Lue myös: Haluaisitko saada enemmän aikaiseksi? Helpot niksit, joiden avulla lisäät tehokkuutta heti

Kilpailut

Uusimmat