Kuva: Shutterstock

Ihotautilääkärit listasivat parhaimmat ihonhoitovinkkinsä - arkisilla teoilla merkittävät hyödyt

09.06.2020 22:45 - Emmi Moilanen

Ihon hyvinvointi koostuu pienistä ja arkisista teoista, joilla ajan kuluessa on kuitenkin suuret vaikutukset.

Auringolta suojaaminen, säännöllinen kuorinta ja meikkisiveltimien huolellinen puhdistaminen ovat arjen pieniä tekoja, joilla on kuitenkin merkittäviä vaikutuksia ihosi hyvinvoinnille. Good Housekeeping -sivusto kokosi yhteen ihotautilääkärien muut vinkit, joiden avulla hoidat ihosi kauniiksi ja hyvinvoivaksi.

Voit lukea lääkärien parhaimmat ihonhoitovinkit alta.

1. Käytä ihotyypillesi sopivaa puhdistustuotetta

Ihotautilääkäri Ava Shamban muistuttaa, että kasvojen puhdistusaine tulisi valita huolellisesti oman ihotyypin mukaan. Akneen ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle hän suosittelee esimerkiksi bakteerien kasvua estävää salisyylihappoa sisältävää tuotetta.

- Kuivalle iholle puolestaan sopii esimerkiksi maitomainen puhdistustuote, hän jatkaa.

2. Karsi tarpeettomat tuotteet

Tarpeettoman monien ihonhoitotuotteiden kerrostaminen hipiälle ei tee hyvää. Valitse kauneudenhoitorutiineihisi vain tarpeellisimmat ja ihotyypillesi sopivimmat tuotteet. Ihotautilääkäri Julia Tzu muistuttaa, että paksu kerros erilaisia tuotteita voi aiheuttaa ihoärsytystä sekä johtaa epäpuhtauksiin ja tukkeutuneisiin ihohuokosiin.

3. Kosteuta aamuin illoin

- Paras aika ihon kosteuttamiseen on aamuisin heti suihkun jälkeen ja illalla, juuri ennen nukkumaanmenoa, ihotautilääkäri Janet Prystowsky vinkkaa.

Hän muistuttaa myös, että ihonhoidon tärkeimmät peruskulmakivet ovat ihotyypillisesi sopivat kosteusvoide sekä meikinpuhdistusaine.

4. Älä koskettele kasvojasi turhaan

Tzu muistuttaa, että hyvinvoivaa ihoa tavoitellessa on hyvä unohtaa myös turha kasvojen koskettelu ja näpertäminen. Tämä altistaa ihon bakteereille ja finnien muodostumiselle.

5. Muista kosteuttaa myös sisältäpäin

Vettä tulisi muistaa juoda päivän mittaan säännöllisin väliajoin, sillä huolellisella nesteytyksellä on vaikutuksensa myös ihosi kuntoon.

- Veden puute tarkoittaa sameutta ja elottomuutta, ihotautilääkäri Mona Gohara muistuttaa.

6. Varmista, että ruokavaliosta löytyy riittävästi vihreää ja vitamiineja

Jotta ihon kunto pysyy hyvänä, ruokavalion tulisi sisältää riittävästi myös hyviä rasvoja, ihonhoidon asiantuntija Joanna Vargas lisää.

- Pellavan siemenet tai saksanpähkinät salaatissa lisäävät heti omega-3-rasvahappojen saantiasi. Nämä huolehtivat myös ihon kosteutuksesta, hän jatkaa.

7. Priorisoi uni

Säännöllisen unirytmin lisäksi on tärkeää kiinnittää myös huomiota siihen, millaista materiaalia petivaatteesi ovat. Artikkelissa vinkataan, että esimerkiksi silkkiset tyynyliinat hellivät kasvojen ihon kuntoa.

- Helposti liukuva materiaali voi auttaa ennaltaehkäisemään juonteita ja ryppyjä, ihotautilääkäri Jesleen Ahluwalia tiivistää.

Lue myös: Samea ja epätasainen iho? Tunnista syyt ongelman taustalla ja hoida hipiää oikein

Lue myös: Onko tuplapuhdistus todella tarpeellinen? 3 totuutta ihonhoidosta

Lue myös: Hehkuva iho ilman kosmetiikkatuotteita: helppo kauneusniksi, joka unohtuu useilta

Lähde: Goodhousekeeping

Kilpailut

Uusimmat