Kuva: AOP

Siskoni on noita -tähti kamppailustaan aggressiivista sairautta vastaan: "Syöpä on lahja"

22.02.2019 19:15 - Katariina Auvinen

Nainen hävisi julkisuudesta vuosiksi, koska hän on keskittynyt parantumiseensa.

Siskoni on noita -televisiosarja pyöri Suomessakin 2000-luvun alkupuolella. Suosikkisarjassa näytteli Shannen Doherty, 47, joka on pitänyt muutaman vuoden ajan hiljaiseloa sairastamansa rintasyövän vuoksi. 

Sairaus diagnosoitiin naisella vuonna 2015, jonka jälkeen hän on käynyt läpi rajuja hoitoja ja hänelle on tehty rintojen poistoleikkaus. Naisen sairaus ei ole vielä nujerrettu, koska se ehti levitä imusolmukkeisiin. Doherty on itse avautunut kehonkuvastaan ja voinnistaan Health-julkaisulle. 

- Koko matka vuodesta 2015 tähän päivään on ollut hyvin silmiä avaava, valottava ja todella kova matka. Vuosien aikana on todellakin ollut niin ylä- kuin alamäkiäkin ja joskus olen toivonut, että voisinpa muuttaa tämän edes vähän helpommaksi, hän kertoo. 

Kun tähdeltä poistettiin rinnat, ne muotoiltiin hänelle uudelleen korjausleikkauksessa vuosi poiston jälkeen. Nyt tähden sairaus on niin sanotussa remissiovaiheessa. Se tarkoittaa, että sairaus ei etene, mutta syövästä ei ole vielä parannuttukaan. 

- Niin hirvittävältä kuin se kuulostaakin, syöpä oli lahja. Se opetti minulle todella paljon ja muutti minua ihmisenä, hän kertoo. 

Synkin kohta oli se, kun hiukset alkoivat lähtemään tuppoina pois. 

- Olin suihkussa ja yhtäkkiä hiukseni alkoivat putoilla tukkoina pois. Aloin huutamaan äidilleni ja nyt koen, että kokemus oli hirvittävämpi kuin leikkaukset ja hoidot yhteensä. Tuolloin koko juttu kulminoitui ja muuttui todeksi, hän kertoo. 

Myös arvet lukuisista leikkauksista jättivät jäljet naisen itsetuntoon. 

- Joka kerran, kun tulin pois suihkusta, katsoin itseäni peilistä ja mietin, että olen todellakin Frankenstein-hirviö. Olen kuitenkin oppinut rakastamaan itseäni, koska kehoni taistelee sinnikkäästi syöpää vastaan, hän kertoo. 

Lue myös: Siskoni on noita -sarjan uusintaversio ei miellytä Shannen Dohertya - "Kaikki tekevät virheitä"

Lähde: Health 

Kilpailut

Uusimmat