Kuva: Mikko Räsänen

MTV: Kirsi Alm-Siira työuupumuksestaan - "Leposykkeeni nousi lähelle sataa"

12.02.2019 09:15 - Lauri Kujanpää

Vakavasta työuupumuksesta kärsii arviolta noin 2–3 prosenttia suomalaisista.

Suosittu toimittaja ja uutisankkuri Kirsi Alm-Siira, 44, juontaa 12. helmikuuta alkaen Studio-nimistä ohjelmaa, joka starttaa MTV3-kanavalla tiistaisin. Keskusteluohjelmassa Alm-Siira käy Nina Rahkolan kanssa läpi polttavia puheenaiheita sekä erilaisia tarinoita.

Alm-Siira kertoi MTV:n haastattelussa, että on kärsinyt itse kovasta työuupumuksesta, ja tuo omakohtainen kokemus oli myös sysäys ohjelman käsikirjoitukselle.

- Intohimo työtä kohtaan on tarkoittanut myös sitä, että olen aina ollut puhelimen päässä tai vastaamassa sähköposteihin iltaisin, viikonloppuisin, jopa lomalla. Luulin olevani uupumuksen ulottumattomissa. Olin väärässä, Alm-Siira kertoo ja jatkaa:

- Uupumus iski aikaisemmassa työpaikassani muutama vuosi sitten. Mieleni oli täynnä tarmoa, iloa uuden oppimisesta ja valtavaa näyttämisen halua. Tahdoin olla nopein, paras ja tehokkain. Muutaman kuukauden kuluttua tunnit vuorokaudessa eivät yhtäkkiä enää riittäneet. Tein töitä öisin eteisessä, etten herätä muita. Kohta leposykkeeni nousi lähelle sataa. En saanut nukuttua enkä syötyä. Aloin ahdistua kaikesta, mikä ei liittynyt työhöni: kavereiden tapaamisesta, harrastuksista ja kauppareissuista

Lopulta Alm-Siira ei enää jaksanut ja mietti, kuinka tilanteesta selviää. Lopulta hän irtisanoutui työstään, ja se auttoi parannusprosessissa.

- Päällimmäinen tunne irtisanoutumisesta oli valtava häpeä. Uupumusta häpesin vielä enemmän. Kerroin siitä vain muutamille ystävilleni. Häpeä muuttui jossain vaiheessa helpotukseksi ja parin vuoden kuluttua jopa ylpeydeksi. Ylpeydeksi siitä, että uskalsin olla kokeilematta, olisinko jaksanut vielä jouluun asti, pääsiäiseen tai ehkä kesälomaan.

Lievä työuupumus on Suomessa melko yleistä, sillä noin neljäsosa kärsii siitä jossain vaiheessa elämäänsä. Vakavasta työuupumuksesta kärsii arviolta noin 2–3 prosenttia.

Lue myös: Kirsi Alm-Siira julkaisi meikittömän kuvan, fanit ihastuivat - "Olet niin kaunis"

Lue myös: Tanssii tähtien kanssa on muuttanut Kirsi Alm-Siiraa: "Minun on normaalisti vaikea olla herkkä"

Lähde: MTV, Mehiläinen

Kilpailut

Uusimmat