Kuva: Shutterstock

Voit kuivattaa huuliasi täysin tiedostamattomalla ja arkipäiväisellä tavalla - syyllistytkö?

05.02.2019 18:45 - Katariina Auvinen

Lääkäri tyrmää huulirasvariippuvuuden.

Jotkut ovat sitä mieltä, etteivät halua käyttää huulirasvaa, koska olettavat sen luovan huulirasvariippuvuutta. Health-julkaisu on nyt ottanut selvää siitä, pitääkö tämä yleinen uskomus paikkansa. 

Asiantuntijoiden mukaan huulirasvariippuvuus ei ole mahdollinen, mutta sen sijaan huulet kyllä tottuvat sen käyttöön. Jos voitelet huulesi paksulla kerroksella huulirasvaa aina siltä tuntuessa, huulet eivät pysty sopeutumaan ympäristöön ja ylläpitämään kosteustasapainoa huulissa. Tämän vuoksi sinusta voi tuntua, että huulirasvaa täytyy lisätä koko ajan helpottaaksesi huulien kiristävää olotilaa, informoi erikoislääkäri Joshua Zeichner, joka työskentelee Mount Sinain sairaalassa New Yorkissa. 

Lääkärin mukaan kuivia huulia ei kannattaisi koettaa kostuttaa syljen avulla. 

- Sylki sisältää entsyymejä, jotka auttavat ruokaa pilkkoutumaan paremmin. Jos olet ihminen, joka kostuttaa huulia kielen avulla tulet lisänneeksi huulillesi samoja syljen entsyymejä, jotka voivat kuivattaa huulia ja tehdä niistä rohtuneet, lääkäri kertoo. 

Suurin osa pyrkii helpottamaan oloa tässä vaiheessa huulirasvalla, mutta monen ongelman ydin onkin huulten nuolemisessa eikä huulirasvassa. 

Kaiken tämän lisäksi talvinen sää laittaa ihon koville, mutta myös se, jos peset kasvosi lämpimällä vedellä. Se nimittäin liuottaa helposti iholle ominaisia rasvoja pois ja kuivattaa ihoasi sekä huuliasi. 

Koska sisäinen nestetasapaino vaikuttaa koko kehoon, kannattaa huolehtia veden juonnista päivän mittaan. Se auttaa kehoasi kuten myös huuliasi pysymään kosteutettuna. Jos haluat käyttää huulirasvaa kannattaa välttää niitä tuotteita, joissa on esimerkiksi mentholia tai piparminttuöljyä, nämä nimittäin voivat ärsyttää huulia. 

Lue myös: Teini luuli lainanneensa äitinsä huulirasvaa - järkyttyi, kun sai tietää aineen olleen jotain muuta

Lue myös: Suositut huulirasvat sisältävät syöpää aiheuttavia ainesosia

Lähde: Health 

Kilpailut

Uusimmat