Kuva: Shutterstock

Närästys voi kieliä munasarjasyövästä - tauti oirehtii salakavalasti

12.09.2018 20:15 - Katariina Auvinen - Luettu 556 kertaa

Munasarjasyöpä on naisten kymmenenneksi yleisin syöpä Suomessa.

Munasarjasyöpä on Suomessa naisten kymmenenneksi yleisin syöpä. Se voi oirehtia erittäin salakavalasti ja usein ihminen ei osaa edes yhdistää tiettyjä merkkejä mahdolliseen syöpään kertoo Women´s Health -julkaisu. 

1. Lantionseudun kipu 

Epämääräinen lantionseudun kipu on aina tutkittava, varsinkin jos kipu jatkuu pidempään. Usein lantionseudun kipu on oire siitä, että syöpä saattaa olla levinnyt, erikoislääkäri Mitchell Hoffman kertoo julkaisulle. Lantionseudun kipu voi myös kieliä vaarattomasta kystasta tai ruuansulatuselimistön ongelmista. 

2. Sinua oksettaa, etkä pysty syömään niin paljon kuin normaalisti 

Sinua saattaa oksettaa, mutta et ole raskaana. Kun munasarjasyöpä leviää, se saattaa vaikuttaa myös suolistosi toimintaan, jonka vuoksi voit tuntea pahoinvointia. 

3. Sinua turvottaa ja kärsit ummetuksesta 

Tämä voi johtua ruokavaliostasi, mutta julkaisun mukaan munasarjasyöpä voi oirehtia myös turvotuksena ja ummetuksena. Turvotus kannattaa tutkia varsinkin siinä vaiheessa, jos et ole muuttanut ruokavaliotasi millään tavalla. 

4. Joudut käymään vessassa usein 

Jos sinua pissattaa usein, se voi johtua vain siitä, että juot nestettä niin paljon. Vessassa ravaaminen voi olla kuitenkin oire munasarjasyövästä. 

- Kun kasvain kasvaa munasarjassa se painaa automaattisesti virtsarakkoa, Hoffman kertoo. 

(kuva: Shutterstock )

5. Kuukautisesi ovat todella epäsäännölliset

Jos munasarjassasi on kasvain, se vaikuttaa automaattisesti kuukautisiisi. Jos siis kuukautisesi ovat muuttuneet epäsäännöllisiksi tai muuten epänormaaleiksi, kannattaa käydä lääkärin pakeilla. Jotkut kasvaimet tuottavat estrogeenia, joka häiritsee kuukautisrytmiä. Näin voi käydä jopa vaihdevuosien jälkeen, jolloin todellakin kannattaa mennä lääkäriin. 

6. Seksi tuntuu kivuliaalta 

Seksin aikana voit tuntea kipua lantion seudulla, joka tarkoittaa sitä että kumppanisi penis voi painaa kasvainta aiheuttaen kipua. Saatat myös huomata kehossasi hormonaalisia muutoksia, joiden vuoksi voitte tarvita liukuvoidetta lievittämään kuivuutta. 

7. Närästys 

Myös närästys voi olla salakavala oire. Jos siis munasarjasyöpä häiritsee jo ruuansulatustasi se voi johtaa myös kiusalliseen närästykseen. 

Lue myös: Elefantit ovat lähes immuuneja syövälle - tutkijat uskovat läpimurtoon sairauden torjunnassa

Lähde: Women´s Health

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat