Kuva: Shutterstock

Äiti menetti poikansa influenssan jälkitaudin seurauksena - haluaa nyt varoittaa muita vanhempia

06.02.2018 20:45 - Katariina Auvinen - Luettu 2 905 kertaa

12-vuotias Dylan menehtyi sepsikseen.

Brittiläinen Dylan Day oli vain 12-vuotias, kun hän sairastui influenssa B -virukseen. Valitettavasti pojan sairaus toi mukanaan ikävän jälkitaudin verenmyrkytyksen muodossa kertoo Metro-julkaisu. Pojan yleiskunto huonontui nopeasti, jonka johdosta hän vietiin sairaalaan. Hänen kehonsa ei kuitenkaan onnistunut taistelemaan verenmyrkytystä vastaan. 

Nyt Dylanin äiti, Sarah Day, haluaa nyt varoittaa muita vanhempia, jotta he säästyisivät yhtä murskaavalta sydänsurulta, jonka hän koki. Dylan kuoli vain päiviä sen jälkeen, kun lääkärit olivat vahvistaneet pojan kärsivän influenssasta. 

- Dylanin kunto huononi niin nopeasti. Olemme vieläkin shokissa siitä, että hän menehtyi, Sarah kertoi. 

Verenmyrkytys on harvinainen, mutta vaarallinen sairaus, joka voi viedä ihmisen tunneissa huonoon kuntoon. Sarah Day yrittääkin neuvoa ihmisiä hakeutumaan hanakammin lääkäriin, jos yleisvointi huononee. 

Verenmyrkytystä voi olla vaikea erottaa ensin influenssasta, koska kumpaakin liittyy nopeasti kohoava, korkea kuume. Huononeva yleiskunto on kuitenkin Terveyskirjasto-julkaisun mukaan piirre, joka erottaa tilan influenssasta. Verenmyrkytys voi olla itsenäinen infektio tai merkki elimen bakteeri-infektiosta.

Sarah Day on perustanut kampanjasivuston, jonka avulla hän koettaa lisätä verenmyrkytyksen tietoisuutta. Hän kertoo olevansa surun murtama poikansa kuoleman vuoksi, mutta hän koettaa pysyä vahvana. 

Lue myös: Tunnista verenmyrkytyksen 5 oiretta ajoissa - älä vähättele arkisia merkkejä

Lähde: Metro & Terveyskirjasto 

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat