Kuva: Pixabay

Arkipäiväiset tavat, jotka vanhentavat kasvojen ihoa huomaamattasi - ethän sorru?

13.01.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi liiallinen puhdistustuotteiden käyttö voi vanhentaa ihoa ja saada juonteet erottumaan selkeämmin.

Päivittäisillä tavoilla on merkittävä vaikutus terveyteen ja hyvinvointiimme. Elintapojen ja ruokavalion muutokset näkyvät erityisen herkästi kasvojen alueella. Joskus aamuisin saattaakin tuntua siltä, että peilistä katsoo huomattavasti väsyneemmän näköinen tyyppi kuin eilen.

Woman's Health kysyi ihotautilääkäriltä, mitkä arkipäiväiset seikat voivat vaikuttaa kasvojen ihon vanhentumiseen kuin huomaamattamme.

1. Nukut vatsallasi

Jos kasvosi näyttävät aamuisin turvonneilta ja silmien alla huomaat silmäpussit, ongelmana voi olla se, että nukut vatsallasi kasvot kohti tyynyä.

- Painovoima voittaa, kun nukumme vatsallamme, ihotautilääkäri Purvisha Patel selittää ilmiötä, joka saa nesteen keräytymään kasvoihin.

Ikääntymisen merkkien vähentämiseksi Patel vinkkaa nukkuma-asennon vaihtamista, jolloin painovoima ei pääse yhtä voimakkaasti yön aikana vaikuttamaan juuri kasvoihisi.

2. Jätät kasvojen puhdistuksen väliin

On tavallista, että silloin tällöin meikkien puhdistus ja kasvojen pesu unohtuvat väsyneenä, juuri ennen nukkumaanmenoa. Tämä on kuitenkin kohta ihonhoidossa, jota ei kannattaisi ohittaa.

- Jos olet treenannut ja hikoillut, tai sinulla on meikkiä, huokoset tukkiutuvat saaden ihon kukkimaan, Patel kertoo.

- Jos ihosi on taas taipuvainen rasvaisuuteen, kasvot muuttuvat öljyisiksi ja kiiltäviksi, hän jatkaa.

3. Käytät liikaa kasvojenpuhdistustuotteita

Liika puhdistusaineilla läträäminen voi aiheuttaa kasvoillesi enemmän haittaa kuin hyötyä etenkin silloin, jos et ole täysin varma, mihin tarkoitukseen kaikki tuotteet ovat oikeastaan tarkoitettu.

- Ryppyjä ehkäisevät tuotteet ja epäpuhtauksien torjumiseen tarkoitetut aineet voivat yhdessä saada ihosi näyttämään kuivalta ja ärtyneeltä, Patel toteaa.

Patelin mukaan kuiva ja ärtynyt iho saa myös juonteet korostumaan kasvojen alueella paremmin. Jos siis haluat säilyttää ihosi nuorekkaana ja hyvinvoivana, hanki itsellesi vain muutama tarkkaan valittu puhdistustuote.

4. Et juo riittävästi vettä

Nesteytys on tärkeää niin kehon kuin mielenkin hyvinvoinnin kannalta.

- Vesi on tärkeä ihon osatekijä ja se vaikuttaa myös ihon alla oleviin kudoksiin. Nestehukasta kärsiessäsi iho kadottaa kimmoisuuttansa, Patel selittää.

Liian vähäinen veden juominen voi siis saada rypyt näkymään aiempaa selkeämmin ja nestehukka pahentaa myös silmäpusseja. Patel suositteleekin juomaan vähintään kuusi lasillista vettä joka päivä.

Lue myös: Miksi nännit ja sukupuolielimet ovat muuta ihoa tummemmat?

Lue myös: Meikitön meikki on supertrendikäs - 4 vinkkiä onnistumiseen

Lähde: Women’s Health

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat