Kuva: Fotolia

Gynekologit kertovat: Asiat, joista toivoisin asiakkaiden kysyvän

09.01.2018 11:15 - Reija Saarinen

Suu kannattaa avata, jos jokin asia huolettaa.

Gynekologilla käyminen kuuluu olennaisena osana naisen elämään. Moni kuitenkin häpeilee nostaa esiin tiettyjä asioita käyntinsä aikana.

Todellisuudessa suu kannattaa avata, sillä se tarjoaa apua ja tukea. Turha murehtia yksin, kun voi kysyä apua.

Mutta mitä gynekologit toivoisivat asiakkaiden kysyvän?

1. Miksi kuukautiseni ovat niin kivuliaat?

- Jos naisella on todella kivuliaat tai runsaat kuukautiset, toivoisin hänen kertovan siitä minulle. Näin voisin auttaa ja myös selvittää syitä, toteaa gynekologi Maureen Baldwin.

2. Näyttääkö alapääni normaalilta?

- Jos asiakas on huolissaan siitä, näyttääkö hänen alapäänsä normaalilta, toivoisin hänen kertovan siitä. On myös tärkeää, että ihmiset tarkkailevat itseään sekä kertovat, jos huomaavat kehossaan jotain muutoksia, Michelle Barhaghi sanoo.

3. Kärsinkö hiivatulehduksesta?

- Jos epäilee kärsivänsä tulehduksesta tai vaikka sukupuolitaudista, huoli kannattaa nostaa esiin. Kun lääkäri on tietoinen vaivoista, hän voi sulkea pois sairauksia ja vähentää potilaan huolta, Jane Minkin sanoo.

4. Onko seksielämäni normaali?

- Vaikka seksistä puhuminen saattaa olla vaikeaa, voi moisen asian nostaa myös esille gynekologin vastaanotolla. Hän osaa kyllä keskustella asiasta, Barhaghi muistuttaa.

5. Tuoksuuko alapääni oudoilta?

- On ihan normaalia kysyä gynekologilta alapään tuoksuista. Hän kyllä osaa sano, onko se normaalia vai ei. Terveessä vaginassa on oma tuoksunsa, joten tuoksua ei pidä säikähtää, Sherry Ross muistuttaa.

Lue myös: Gynekologit paljastavat, mitä he todella ajattelevat, kun he tutkivat sinua

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat