Kuva: Fotolia

Pidä huolta itsestäsi! Hyvinvointilupaukset, jotka jokaisen tulisi ottaa haltuun vuonna 2018

03.01.2018 20:45 - Senja Rapila

Omaan hyvinvointiinsa kannattaa keskittyä myös tänä vuonna.

Voit lukea Pop Sugar -sivuston listaamat uuden vuoden terveyslupaukset alapuolelta.

Tammikuu: Hengitä

Esimerkiksi jooga parantaa kropan notkeutta ja tekee takapuolestasi kiinteämmän. Se on myös täydellinen keino taistella kroonista stressiä vastaan. Muista hengittää.

Helmikuu: Nauti

Nauti lasillinen tai pullollinen viiniä ystäviesi, tärkeiden ihmisten, ympäröimänä. Esimerkiksi punaviinin on tutkittu vähentävän sydänkohtauksen, aivohalvauksen sekä diabeteksen riskiä.

Maaliskuu: Keskity mieleesi

Kokeile meditoimista, nimittäin sillä on runsaasti terveshyötyjä. Kun keskityt päivittäin hiljentämään itsesi ja löytämään rauhan sisältäsi, se vähentää stressiä ja parantaa pitkäaikaista muistia.

Huhtikuu: Rakastu liikuntaan

Etsi itsellesi uusi liikuntamuoto, jota rakastat. Kokeile uusia lajeja esimerkiksi ryhmäliikuntatunneilla, tai vaihtoehtoisesti kokeile kotona uusia tapoja treenata. Kokeile kotijoogaa, kuntopiiriä, kävelylenkkejä, mitä ikinä keksitkään. 

(kuva: Fotolia)

Toukokuu: Sovi säännölliset treffit

Joko itsesi tai kumppanisi kanssa. Jos olet työssäkäyvä tai sinulla on lapsia - tai molempia - voi yhteisen tai oman ajan löytäminen olla vaikeaa kiireisen arjen keskellä. Sovi siis itsesi tai kumppanisi kanssa säännöllisistä treffi-illoista, jolloin voit/voitte keskittyä vain itseesi/toisiinne.

Kesäkuu: Luovu vanhasta

Heitä vanhat, vanhentuneet meikit pois ja korvaa ne uusilla. Jos olet säästänyt vanhoja riepuja kaapissasi, mitä et raaski heittää pois, on nyt myös aika tehdä se.

Heinäkuu: Keskity terveellisempään elämään

Ala syömään enemmän terveellistä ruokaa. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun tulisi kokonaan uusia ruokailutottumuksesi, mutta mikäli vähennät prosessoidun ruuan - ja sokerin - syömistä, helpottaa se jo oloasi huomattavasti. 

Elokuu: Rakasta itseäsi

Keskity myös omaan hyvinvointiisi. Vaikka olisitkin parisuhteessa tai suuren perheen pää, on tärkeää muistaa ottaa aikaa itselleen. Käy yksin kahvilla tai rentoudu kylvyssä. Muista hemmotella itseäsi, äläkä pelkää peruuttaa suunnitelmia ystävien kanssa tehdäksesi sen.

Syyskuu: Käy lääkärissä

Vaikka sinulla ei olisikaan mitään syytä käydä lääkärissä, säännöllinen vuositarkastus on hyvä tehdä. Tämä auttaa sinua pysymään perillä verenpaineestasi, kolesteroliarvoistasi ja verensokeristasi. 

(kuva: Fotolia)

Lokakuu: Hellitä otetta

Älä yritä tehdä kaikkea, vaan delegoi asioita myös muille, esimerkiksi perheenjäsenille tai työkavereille. Hanki lastenhoitaja tai assistentti: mitä ikinä tarvitsetkaan, jotta voit helpottaa omaa työmäärääsi.

Marraskuu: Kollageeni

Lisää kollageeni-ravintolisä elämäntapoihisi, sen on tutkittu parantavan terveyttä luonnollisesti.

Joulukuu: Investoi treenivaatteisiin

Koska mikä olisikaan parempi tapa aloittaa uusi vuosi, kun uusissa treenivaatteissa, jotka inspiroivat lähtemään kuntosalille tai lenkkipolulle?

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Horoskooppimerkkisi paljastaa mikä on paras uuden vuoden lupaus juuri sinulle

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat