Kuva: Fotolia

Luonnolliset aineet, jotka voivat olla iholle haitallisia - katso ja vältä

16.11.2017 20:15 - Senja Rapila

Monet ovat hurahtaneet varsinkin diy-kosmetiikkahoitoihin.

Women’s Health -sivustolla kerrotaan, että joitain kotikaapeista löytyviä raaka-aineita ei tulisi missään nimessä käyttää kasvojen hoitoon, vaikka netissä liikkuukin erilaisia diy-hoitoreseptejä kasvoille. On muun muassa kotitekoisia reseptejä kasvojen kuorintaan sekä pehmeytykseen.

Mitä aineita ei siis tulisi laittaa kasvoihin lainkaan? Voit lukea Women’s Health -lehden neuvot alapuolelta.

Sitruunamehu

Olet saattanut kuulla, että sitruunamehu voi olla hyvä keino ihon sävyn tasoitukseen tai aknen hoitoon. Sitruunamehua ei kuitenkaan suositella käytettäväksi, sillä sitruuna on hapokasta ja voi muuttaa ihon pH-tasapainoa. Tämä altistaa ihon tulehduksille ja saattaa ärsyttää ihoa. Pahimmassa tapauksessa se voi myös arpeuttaa ihoa.

Sitruunamehu voi myös tehdä ihosta herkemmän UV-valolle, joka tarkoittaa sitä, että palat helpommin auringossa.

Majoneesi

Kaikille ei välttämättä ensimmäisenä tulisi mieleen hieroa majoneesia kasvoihin, mutta sekin trendivillitys näkyy sosiaalisessa mediassa. Majoneesin nimittäin uskotellaan kosteuttavan ihoa, joka on todella kuiva. Tämä ei kuitenkaan auta, vaan voi sen sijaan tukkia ihohuokosia, joka voi aiheuttaa paljon finnejä.

Alkoholi

Jos on ongelmia rasvaisen ihon kanssa, alkoholi saattaa monen mielestä olla helppo ratkaisu finnien kuivattamiseen. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä se on liian raju toimenpide. Alkoholin hierominen kasvoihin voi poistaa iholta tarvittavat proteiinit, rasvan ja lipidit, jotka heikentävät ihoa. Silloin siitä voi tulla heikko ja altis tulehduksille.

Ruokasooda

Olet saattanut kuulla, että ruokasooda sekoitettuna hunajaan voisi olla hyvä kuorinta-aine iholle, varsinkin akne-iholle. Tämä kannattaa kuitenkin unohtaa välittömästi. Ruokasooda, joka on emäksinen, muuttaa ihon pH-tasapainoa ja voit vaurioittaa pahastikin ihon pintaa, joka puolestaan houkuttelee bakteereita ja muuta likaa.

Kananmuna

Jotkut suosittelevat kananmunan valkuaisista tehtävää kasvojenhoitonaamiota ihohuokosten pienentämiseksi. Vaikka kasvosi saattaisivat tuntuakin sileämmiltä hoidon jälkeen, on sillä hintansa. Raa’at kananmunat sisältävät salmonellabakteeria, joka voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen. Älä siis laita sitä kasvoillesi, niin vältät kaikki mahdolliset ongelmat, mitä siitä voi aiheutua.

Kaneli

Joskus joku bloggari on suositellut kasvojenhoitoon ihonhoitonaamiota, joka on tehty kanelista ja hunajasta. Tämä on kuitenkin aiheuttanut osalle kokeilijoista ihon ärtymystä ja polttelua. Kaneli voi muuttaa ihosi pH-tasapainoa, jolla voi olla negatiivisia vaikutuksia.

Lähde: Women’s Health

Lue myös: Tiedätkö miksi hengityksesi haisee aamuisin? Selitys on yksinkertainen

Lue myös: Älä laita rasvatonta jogurttia smoothieen - 5 yllättävää asiaa, jotka kannattaa jättää pois

Lue myös: Syötkö nopeasti? Se voi tehdä enemmän hallaa terveydellesi kuin arvaatkaan

Kilpailut

Uusimmat