Kuva: Fotolia

Käytätkö omaa kassia ruokaostoksilla? Se voi olla terveysriski

17.10.2017 16:45 - Katariina Auvinen

Olipa kyseessä muovi- tai kangaskassi, hygieniaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Käytätkö omaa kassia, kun lähdet esimerkiksi ruokaostoksille? Olipa kyseessä sitten muovi- tai kangaskassi, se voi olla haitaksi terveydellesi, jos on uskomista Expressen-julkaisuun. Arizonan sekä Loma Linda yliopistojen tekemän tutkimuksen mukaan ostoskassisi voi sisältää muun muassa ulosteperäisiä bakteereja hälyttävän paljon. 

Tämä johtuu muun muassa siitä, että moni säilyttää etenkin samassa kangaskassissa ruokien lisäksi joskus myös vaikkapa salivaatteita. 

Ajatus kierrätyksestä on hieno. Moni kauppa on lätkäissyt lisämaksun muovikasseille niiden suurkulutuksen ehkäisemiseksi. Jos omaa kassia käyttää erityisesti ruokaostoksilla, on se hyvä myös pestä. Tästä moni kuitenkin luistaa. Tutkimuksen mukaan jopa muovikassit tulisi pestä laimealla saippuavedellä ja kuivata sen jälkeen. 

Tutkijat esimerkiksi testasivat, mitä tapahtuu jos liha jätetään kassiin pariksi tunniksi ja siitä valuu hieman nestettä kassiin. Joskus pari tuntia hujahtaa autolla äkkiä, koska kotiin ei pääse aiemmin. Bakteerit kymmenkertaistuivat lyhyessä ajassa, joten jos sen jälkeen kassiin pakkaa esimerkiksi vihanneksia, voi vain arvella kuinka sekaisin maha menee. 

Muovikassi tulisi siis pestä saippuavedellä ja kuivata kunnolla käytön jälkeen. Kangaskassi on helppo pestä esimerkiksi pesukoneessa.

Lue myös: Sataako? Nokkela muovipussiniksi pelastaa päiväsi

Lähde: Expressen 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat