Kuva: Fotolia

Nainen menetti näön toisesta silmästään - pelasi liikaa puhelimellaan

06.10.2017 15:45 - Katariina Auvinen

Älypuhelimen jatkuva käyttö aiheutti toiseen silmään vakavia vaurioita.

Kiinalainen Wu Xiaojing, 21, hakeutui sairaalaan, koska hänen toisesta silmästä oli kadonnut näkö kokonaan. Nainen ei ymmärtänyt, mikä voisi olla näönmenetyksen syynä. Lääkärit tutkivat Xiaojingia aikansa. He saivat selville, että näönmenetys johtui naisen älypuhelimella pelaamisesta. 

Nuori nainen kertoi lääkäreille, että hän käytti kaikki vapaa-aikansa älypuhelimella pelaamiseen. Yleensä viikonloppuisin hän ei edes poistunut kotoaan mihinkään, koska hän halusi pelata niin kauan. 

Xiaojing sanoi, että hän aloitti pelaamisen tyypillisesti puoli seitsemän aikaan aamulla. Tämän jälkeen hän pelasi monta tuntia ja lopetti ainoastaan pikaisen lounaan vuoksi. Hän myös otti pikaiset unet, jonka jälkeen hän heräsi myös yöllä pelaamaan. 

The Sun-julkaisu uutisoi, että lääkärit totesivat näönmenetyksen johtuvan silmien äärimmäisestä väsymystilasta. Hänen oikean silmänsä verenkierto oli häiriintynyt, joka oli aiheuttanut hapenpuutetta silmään, johtaen samalla näönmenetykseen. 

Nainen on ollut sairaalassa jo jonkun aikaa. Lääkäreillä ei tosin ole mitään tietoa siitä, tuleeko oikean silmän näkökyky koskaan palaamaan. 

Lue myös: Janni Hussi yllättyi puhelimen käytöstään: "Järkyttävä tulos"

Lähde: The Sun 

Kilpailut

Uusimmat