Kuva: Fotolia

Nämä iho-ongelmat vaivaavat kesällä - lue hoitovinkit

29.06.2017 13:30 - Katja Nygård - Luettu 4 701 kertaa

Yleensä kesällä iho voi paremmin kuin muina vuodenaikoina, mutta jotkut vaivat saattavat kiusata myös tähän vuodenaikaan.

Kuivuus

Ihon kiristely on monille tuttua, etenkin talvisin. Joitakin kuivuus vaivaa kuitenkin myös kesällä. Usein kesäksi kehotetaan vaihtamaan kosteusvoide kevyempään versioon, mutta hyvin kuivaihoisen on parempi pysyä riittävän kosteuttavassa ja täyteläisessä voiteessa kaikkina vuodenaikoina.

Levitä yöksi puhtaille kasvoille täyteläinen kosteusvoide naamion tapaan. Anna voiteen imeytyä ja pyyhi ylimääräinen voide kasvopaperiin. Huuhtele kasvot vasta aamulla.

Aurinko ja suolainen merivesi kuivattavat myös vartalon ihoa. Erityisesti kantapäät saattavat liikaa kuivuessaan kovettua ja jopa halkeilla. Myös kyynärpäät kuivuvat herkästi. Etenkin jalkojen päivittäinen pesu ja rasvaus kannattaa pitää mukana hoitorutiineissa myös kesällä.

Aurinkoihottuma

Aurinkoihottumalla, eli valoherkkyydellä tarkoitetaan yliherkkyyttä auringon UV-säteille.

Ihon suojaaminen pitkähihaisella vaatetuksella ehkäisee parhaiten ihottuman muodostumista. Ihottuma hellittää yleensä loppukesää kohden, kun iho on saanut riittävästi siedätyshoitoa ja ikään kuin karaistunut auringonvalolle.

Epäpuhtaudet

Vaikka et muuten kärsisi näpyistä, kesällä kuumuus ja hikoilu saattavat aiheuttaa iholle epäpuhtauksia. Myös ihon pintakuivuus saattaa tukkia ihon ja aiheuttaa näppyjä.

Kasvojen puhdistus aamuin illoin on ihon hyvinvoinnin a ja o. Iho hikoilee ja erittää kuona-aineita myös öisin. Älä levitä iholle mitään tuotteita ennen huolellista puhdistusta, muuten iholla olevat bakteerit ja hiki jäävät muhimaan voiteiden tai meikin alle aiheuttaen finnejä. Vältä myös koskettelemasta kasvojasi likaisilla käsillä.

Punoitus

Ethän ole unohtanut käyttää aurinkosuojaa? Liika aurinko voi polttaa ihon, jonka ensimmäinen oire on yleensä ihon voimakas punoitus ja kuumotus. Jos iho on päässyt palamaan, siirry heti pois auringosta ja viilennä iho esimerkiksi viileällä vedellä. Ihon rauhoituttua huolehdi myös riittävästä ihon kosteutuksesta, mikä vähentää ihon hilseilyä.

Ihon punoitus voi johtua myös kuumuudesta. Kuumuuden aiheuttamaa punotusta saat hillittyä esimerkiksi painelemalla kasvoja kevyesti viileään veteen kastetulla pyyhkeellä.

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat