Kuva: Fotolia

Tilanteet, jotka vain silmälasien käyttäjä ymmärtää

28.03.2017 17:30 - Katja Nygård - Luettu 1 621 kertaa

Jokainen rillipää tunnistaa seuraavat tilanteet, jolloin olisi toivonut voivansa heittää lasinsa jorpakkoon.

Uimahallissa

”Anteeksi, mutta tämä puoli on tarkoitettu ainoastaan miehille”. Uidessa on ikävä pitää silmälaseja, mutta vielä ikävämpää on eksyä vastakkaisen sukupuolen suihkutiloihin, koska ei ilman laseja näe kummasta ovesta pitäisi kulkea.

Kameran edessä

Käytät päivittäin silmälaseja, mutta aina kameran edessä haluat esiintyä ehdottomasti ilman niitä. Muuten hyvä, mutta et koskaan valokuvissa näytä itseltäsi.

Silmälasikaupassa

Jokainen tietää sen hetken, kun seisoo vaatekaapin edessä ja miettii päivän asua. Uusia silmälaseja valitessa tilanne on melkein sama. Erona on vain se, että joutuu valitsemaan ikään kuin vaatekertaa, joka päällä pitäisi esiintyä kolmen vuoden ajan joka päivä.

Suihkussa

Kävit suihkussa ja luulit pesseesi hiukset sampoolla. Kun tukka alkaa kummallisesti irtoilla, laitat silmälasit päähäsi ja käyt varmistumassa siitä, että sampoopulloksi luulemasi puteli olikin vaimosi säärikarvojenpoistovoide.

Muistihäiriössä

Olet varma, että jätit silmälasit kellarikerrokseen suihkussa käydessäsi. Kuljet portaat alakertaan vain huomataksesi, että lasit ovatkin kotisi kolmannessa, eli ylimmässä kerroksessa. Kuljet portaat yläkertaan, kunnes muistat sittenkin jättäneesi ne keskimmäiseen kerrokseen.

Ulkoilemassa

Aurinko paistaa. Otat laukusta aurinkolasikotelon. Vaihdat silmälasit aurikolaseihin. Laitat silmälasit koteloon ja kotelon takaisin laukkuun. Viiden minuutin kuluttua teet saman toisinpäin, kun aurinko menee pilveen tai siirryt sisätiloihin.

Päiväunilla

Heräät sohvalta ja mietit, mikä kumma mahtaa painaa kylkiluitasi, kunnes tajuat sen olevan vääntyneiden silmälasiesi sanka. Olet (jälleen kerran) nukahtanut tv:tä katsoessasi sohvalle silmälasit päässä. Unissasi olet kuitenkin riisunut lasit ja vyörynyt niiden päälle.

Keskustelussa

Juttelet työpaikalla kollegasi kanssa. Hän tuijottaa sinua hieman kiusaantuneen näköisenä, muttei sano mitään. Unohdat koko jutun, kunnes menet vessaan ja huomaat peilistä silmälasiesi linssissä rasvaisen sormenjäljen. Ilmankos et kunnolla nähnyt mitään!

Lue myös: 8 kysymystä silmien laserleikkauksesta – asiantuntija vastaa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat