Kuva: Fotolia

Kärsitkö hauraista hiuksista ja huonosta ihosta? Ratkaisu voi löytyä yllättävältä taholta

30.10.2016 11:15 - Karoliina Kotala

Monen suomalaisen murhe ovat hauraat ja kuivat hiukset, huonosti kasvavat kynnet ja kuiva iho. Kosmetiikkatuotteiden sijaan apu voi löytyä toisin keinoin.

Ulkoisesti käytettävistä kosmetiikkatuotteista voi toisinaan olla apua niille, jotka haaveilevat terveistä ja kiiltävistä hiuksista. Jos kuitenkin tuntuu, ettei apua löydy kosmetiikkatuotteista, on syytä tarkastaa nauttimansa ravinnon laatu ja määrä. Tuotepäällikkö Kaisa Mikkola Elivolta kertoo, että tutkimusten mukaan ihmiset, jotka kärsivät ohuista hiuksista saavat ravinnosta liian vähän tarpeellisia ravinteita. 

- Aminohapot, omega-öljyt, vitamiinit ja hivenaineet tekevät terveen hiuksen. On hyvä pyrkiä sisältäpäin ravitsemaan sitä hiusjuurta, joka taas kasvattaa uutta tervettä hiusta, Mikkola kertoo ja muistuttaa, että toki myynnissä on myös suoraan hiusten hyvinvointiin tarkoitettuja, sisäisesti nautittavia hiusravinteitakin. 

Ravinnosta ei myöskään ole aina helppo saada kaikkia tarpeellisia vitamiineja ilman vitamiinilisiä. 

- Toki oikealla ravinnollakin voi saada tarpeelliset vitamiini, mutta kun aihetta viime aikoina on tutkittu, niin on todettu, että vain noin 10 prosenttia väestöstä saa tarpeellisen määrän. Ruoka jota nautimme on nykyisin niin käsiteltyä ja vitamiiniköyhää, että siitä ei välttämättä saa tällä hetkellä tarpeeksi, Mikkola kertoo.

Hyväksi esimerkiksi Mikkola nostaa kasvatuskalat, joita ruokitaan kasvirehulla.  

- Niiden Omega-3-määrät ovat pienentyneet hälyttävästi ja nykyään emme saa Omega-3:a niistä kaloista, joista ennen on saatu. Omega-6:n määrä taas kaloissa on kasvanut ja se on syrjäyttämässä Omega-3:sta, Mikkola kertoo. 

Hiusten ja ihon kannalta tärkeitä vitamiineja ovat muun muassa rasvahapot, sinkki sekä biotiini, joista sinkkiä ja kuitua löytyy esimerkiksi täysjyvätuotteista. Huolehdi myös, että nautit tarpeeksi hyviä rasvoja sisältävää ravintoa, kuten pähkinöitä ja avokadoa. 

Lue myös: Haluatko vahvemmat hiukset? Ruoka-aineet, joita kannattaa lisätä ruokavalioon

Kilpailut

Uusimmat