Naisen sairaus aiheuttaa parrankasvua ja lapsettomuutta - "epänaisellisuus on tuttu tunne"

20.09.2016 21:45 - Senni Loikala

Netissä leviää päivitys, jossa Tina-niminen nainen kertoo harvinaisesta sairaudestaan.

Hei, nimeni on Tina, ja minulla on munasarjojen monirakkulaoireyhtymä. Kärsin sen seurauksena masennuksesta, ahdistuskohtauksista, lapsettomuudesta, painonnoususta, hormonaalisen tasapainon heittelyistä, turvotuksesta, vatsakivuista, aknesta, rakkuloista, kohonneesta syövän riskistä ja kaikesta muusta - ja minun lisäkseni on myös monia muita naisia, joiden täytyy tulla toimeen myös kasvojensa karvoituksen kanssa!

Pystytkö kuvittelemaan, miten epänaiselliseksi tämä saa naisen tuntemaan itsensä?

Näin kirjoittaa eräs nuori nainen, Tina, päivityksessään, jonka hän jakoi Facebookin Fight against Fat -ryhmässä reilu viikko sitten. Päivityksessä on myös kuvia Tinasta ajamassa kasvojensa karvoitusta. Tärkeää on lisäksi se, että Tina kertoo olevansa sinut oireyhtymänsä kanssa. Teksti on kerännyt tuhansia tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja.

Tina kertoo, että hän tahtoo lisätä tietoa munasarjojen monirakkulaoireyhtymästä. Lisäksi hän toivoo, etteivät ihmiset tuomitsisi toisiaan ulkoisin perustein.

Kun näette jonkun, jolla on ylipainoa, kaljuja kohtia päässä tai karvoja kasvoissa, niin älkää tuomitko häntä. Ette pysty koskaan tietämään, mitä kyseinen henkilö käy läpi, ja on epäreilua pistää hänet ”laiskojen ja epäterveellisesti elävien” kategoriaan ilman, että tiedätte koko tarinaa”, Tina kirjoittaa.

Katso hittipäivitys alta.

Lue myös: Ovatko nämä oudoimpia sairauksia joista on kuunaan kuultu?

Kilpailut

Uusimmat