Kuva: shutterstock

Tunnetko itsesi yksinäiseksi uudessa kotikaupungissasi? 4 vinkkiä, kuinka ystävystyt nopeammin

31.05.2018 13:15 - Roosa Sallila

Uuteen kaupunkiin muutto laittaa elämän uusiksi.

Saatat muuttaa toiseen kaupunkiin työn, koulun, kumppanin tai ihan vain uuden alun perässä. Deittailun aloittaminen saattaa tuntua jännittävältä uudessa kaupungissa, sillä et tiedä ihmisistä vielä mitään.Sama pätee uusien ystävien hankkimiseen. Olet ehkäpä asunut koko elämäsi samalla paikkakunnalla ja nyt kaikki tutut ja turvalliset ihmiset ovat jääneet.

Aluksi uudella paikkakunnalla voi tuntua yksinäiseltä, mutta kannattaa rohkeasti lähteä tutustumaan uusiin ihmisiin. Muista, että kun annat ennakkoluulojen jäädä kotiin, uusiin ihmisiin tutustuminen on paljon helpompaa.

Alta löydät muutamia vinkkejä, joiden avulla löydät itsellesi uusia ystäviä nopeammin.

1. Myönnä olevasi uusi paikkakunnalla

Kun kerrot heti asiasta ihmiset saattavat kutsua sinut ystäviensä kanssa esimerkiksi juhlimaan tai erilaisiin tapahtumiin tai illanviettoihin. Esimerkiksi työkavereiden kautta voit tutustua uusiin ystäviin tai löytää jopa uuden kumppanin.

2. Tee asioita, joista olet kiinnostunut

Kun muuttaa uudelle paikkakunnalle on helppo aloittaa uusi harrastus, josta olet saattanut aina haaveilla. Jos olet aina halunnut pelata jalkapalloa, maalata tai tanssia, ota selvää uuden kotikaupunkisi harrastustarjonnasta ja lähde kokeilemaan. Harrastuksien kautta voit löytää samanhenkisiä ihmisiä, joista saattaakin tulla uusia ystäviäsi.

3. Pyydä ihmisiä esittelemään sinut ystävilleen

Älä pelkää verkostoitua uusiin ihmisiin. Vaikka itsensä pönkittäminen saattaa kuulostaa ärsyttävältä, joskus tilanne vain vaatii sitä. Esimerkiksi työpaikalla tai koulussa, pyydä tovereita esittelemään itsesi ystävilleen tai ehdota yhteistä illanviettoa heidän ystäviensä kanssa. Haluat varmasti tulla muistetuksi uutena tyyppinä, joka on todella ystävällinen ja sosiaalinen, eikä hiljaisena ja yksinäisenä.

4. Pidä mielesi avoimena

Muista, että elämäsi tarvitse olla heti järjestyksessä. Sillä ei ole väliä onko asuntosi tiptop ennen kuin joku voi tulla sinne kylään. Uudet ystäväsi varmasti ymmärtävät, jos sinulta puuttuu ruokapöytä ja joutuvat juomaan kahvinsa lattialla istuskellen. Ennemminkin se on hauska muisto, jota voitte myöhemmin muistella. Ihmiset tulevat elämääsi yleensä niillä hetkillä kuin heitä vähiten odottaa, joten älä anna pienten seikkojen olla esteenä.

Lue myös: Sanat, jotka saavat sinkkuystäväsi ärsyyntymään - oletko sortunut?

Lue myös: Unohda treffailu! 4 merkkiä viittaavat siihen, ettet ole valmis sitoutumaan

Lähde: Elitedaily

Kilpailut

Uusimmat