Kuva: Shutterstock

Kärsitkö sydänsuruista? Vinkit, joiden avulla pääset yli erosta vajoamatta synkkyyteen

24.04.2018 17:15 - Katariina Auvinen

Älä esimerkiksi tahallasi mustamaalaa entistä kumppaniasi.

Ero toisesta ihmisestä vetää helposti mielen matalaksi, vaikka aloite olisi tullut sinulta itseltäsi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että sydämen särkymisen johdosta ihminen voi tuntea kovaa fyysistäkin kipua. Marie Claire -julkaisu on listannut vinkit, joiden avulla erosta ylitse pääseminen voi tuntua siedettävältä. 

Anna itsellesi lupa surra

Tämä voi kuulostaa kliseiseltä neuvolta, mutta surusta eroon pääsemiseen ei oikeastaan ole oikotietä. Sen sijaan, että torjuisit itseltäsi surulliset tunteet, anna niiden tulla. Jos sinusta tuntuu, että haluaisit olla koko päivän sisällä ja itkeä, se on aivan hyväksyttävää juuri eron jälkeen. Muista myös iloita pienistä asioista. Listaa ja tee niitä asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Hiljalleen saat iloasi takaisin. 

Hyväksy, että ihmiset muuttuvat ja se on aivan ok 

Kukaan ei toivo eroa rakkaastaan, mutta joskus ihmiset vain muuttuvat. Se kuuluu asiaan, joten sitä ei pidä murehtia. Erotessa helposti ajautuu päästämään aggressiiviset tunteet valloilleen. Monesti viha kohdistuu entistä kumppania kohtaan. Kannattaa hyväksyä, että ihmiset eivät muutu samalla tavalla, joten joskus vain on parempi jatkaa matkaa erillään. 

Kunnioita parisuhdettanne

Jos parisuhteenne oli terveellisellä pohjalla, mutta päätitte ettette ole täysin oikeat toisillenne, kunnioita yhteistä aikaanne. On helppo mustamaalata koko parisuhteenne aika, jotta ero tuntuisi jotenkin paremmalta vaihtoehdolta. Tätä ei kuitenkaan kannata tehdä. Keskity sen sijaan siihen, mitä opit parisuhteesta. On täysin hyväksyttävää ottaa etäisyyttä entiseen kumppaniisi, mutta älä mustamaalaa häntä tahallasi. 

Kirjoita itsellesi kirje

Kirjoita tuntemuksesi paperille. Se voi olla erittäin puhdistava kokemus. Sen lisäksi, että kirjoitat sydänsuruistasi, muista myös kirjoittaa itsellesi ylös ne asiat, joita todella arvostat itsessäsi. 

Olet upea

Anna itsellesi anteeksi. Vaikka parisuhteenne päättyi, siinä ei ole mitään hävettävää. 

Lue myös: Miksi avioliitot päättyvät niin usein eroon? Kuusi syytä, jotka voivat pilata avioliittosi

Lähde: Marie Claire 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat