Kuva: Shutterstock

3 yleistä deittailusääntöä kumottiin - eivät pidä nykymaailmassa paikkaansa

07.03.2018 14:15 - Iiro Myllymäki

Miehen ei aina tarvitse maksaa treffeillä.

Deittailu on muuttunut 2000-luvulla paitsi deittisovellusten läpimurron myötä, myös muista syistä. Muun muassa tasa-arvon entistä suurempi merkitys ihmisille on johtanut muutoksiin deittailukulttuurissa. Silti jotkut vanhat ja vanhentuneet deittailutavat pitävät edelleen pintansa. Elite Daily -sivustolle kirjoittava deittailuvalmentaja Caitlyn Luce Christensen on kirjoittanut kolmesta deittailumyytistä, jotka heteroseksuaalisessa deittailussa on jo aika unohtaa.

1. Mies maksaa laskun

Christensenin mukaan kaikki deittailun ”säännöt”, jotka perustuvat sukupuolten väliseen erotteluun, pitäisi heivata roskikseen. Pitkään on ajateltu, että on miehen vastuulla maksaa lasku ravintolassa tai baarissa. Tämä ei ole perusteltu sääntö, sillä nainen saattaa ihan yhtä hyvin olla se varakkaampi osapuoli treffeillä ja siten on reilumpaa, että hän tarjoaa. Jos kummallakaan osapuolella ei ole varaa ravintolassa käyntiin, voitte hyvin laittaa ruokaa jommankumman kotona.

2. Miehen pitäisi olla naista pidempi

Ulkonäölle ei kannata antaa Christensenin mukaan deittailussa suurinta painoarvoa. Kannattaa keskittyä henkilön persoonaan eikä esimerkiksi pituuteen.

”Jonkun itseään pidemmän kanssa oleminen ei välttämättä tee sinua onnelliseksi. Onnelliseksi sinut tekee, jos olet sellaisen ihmisen kanssa, joka kannustaa sinua kehittymään ihmisenä. Pituudella ei ole mitään tekemistä sen kanssa”, Christensen kirjoittaa.

3. Politiikasta ei saa puhua

Politiikka voi olla arkaluontoinen keskustelunaihe, mutta sitä ei missään nimessä tarvitse vältellä edes ensitreffeillä. Poliittiset näkemykset heijastelevat sitä, miten ihminen maailman näkee ja millaiset arvot hänelle ovat tärkeimpiä. Juuri näistä asioista treffeillä pitääkin ottaa selvää. Kannattaa varmistaa mahdollisimman nopeasti, että olet jotakuinkin samalla kannalla tärkeimmistä arvokysymyksistä treffikumppanisi kanssa.

Lue myös: Miksi deittailu tuntuu vaikeammalta kuin sen pitäisi? 5 yleistä syytä, joihin sorrumme

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat