Kuva: Shutterstock

Lipsahtiko valkoinen valhe? 6 säröä, jotka harmittomalta tuntunut vale aiheuttaa suhteeseen

14.02.2018 17:45 - Emmi Moilanen

Valheella on usein lyhyet jäljet. Seuraukset voivat olla myös kauaskantoisia, sillä epäluottamus jää kalvamaan kumppanin mieltä.

Useimmat meistä ovat varmasti kohdanneet tilanteen, joissa pienen valheen kertominen tuntuisi helpoimmalta tavalta ratkaista ongelma. Epärehellisyys harvoin kannattaa ja esimerkiksi parisuhteessa valehtelulla voi olla pitkäkestoiset seuraukset.

Thought Catalogin artikkelista käy ilmi useat eri tavat, joilla valhe voi vahingoittaa parisuhdetta.

Syyt, miksi valkoinen valhe ei kannata:

1. Jo yksi valkoinen valhe saattaa ajaa sinut huijaamaan myös tulevaisuudessa, kun yrität peitellä aikaisemman valheen jälkiäsi. On parempi tunnustaa virhe ja lopettaa hyvän sään aikana.

2. Valkoinen valhe horjuttaa kumppanisi luottamusta sinuun, mutta totuuden muuntelu voi antaa rakkaallesi vaikutelman myös siitä, että et kunnioita häntä tarpeeksi.

3. Valheella on usein lyhyet jäljet ja seuraukset voivat olla kauaskantoisia silloinkin, kun olet päättänyt valheen jääneen viimeiseksi. Totuuden paljastuttua on mahdollista, että kumppanisi tuntee jatkossa aiheettomasti pelkoa ja ahdistusta siitä, milloin seuraava valheesi paljastuu.

4. Kun luottamus on horjunut, kumppanisi on vaikea uskoa sinua silloinkin, kun puhut totta.

5. Pienistä ja harmittomilta tuntuvista asioista valehteleminen voi ennen pitkää johtaa kierteeseen, jossa huomaat huijaavasi myös isommista asioista, jotka saattavat vaikuttaa myös kumppanisi elämään.

6. Valkoinen valhe voi aiheuttaa myös kuilun sinun ja kumppanisi välille. Vaikka asia olisi jo sovittu pois päiväjärjestyksestä, luottamusta horjuttaneita seikkoja on kuitenkin vaikea unohtaa ja ne voivat jäädä vaivaamaan kumppanisi mieltä pitkäksi aikaa.

Lue myös: 10 asiaa, joista mies valehtelee todennäköisesti ensitreffeillä

Lue myös: 5 asiaa, joista ei koskaan kannata valehdella parisuhteessa

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat