Kuva: Fotolia

Kaipaatko yhä eksääsi? 6 yleistä syytä, jotka hidastavat erosta toipumista

09.01.2018 21:45 - Emmi Moilanen

Läheisyydenkaipuu ja itsensä syyllistäminen ovat seikkoja, jotka voivat hidastaa erosta toipumista merkittävästi.

Ero ja parisuhteen päättyminen ovat usein suuria elämänmuutoksia, joiden käsitteleminen vie aikaa. On myös mahdollista, että entinen seurustelukumppani kummittelee mielessä liian usein, eikä mieli oikein tunnu sisäistävän eroa.

Tought Catalog listasi yleisimmät seikat, joiden takia entisestä kumppanista ylipääseminen voi tuntua erityisen vaikealta.

Syyt, jotka hidastavat erosta toipumista:

1. Et ole vielä sisäistänyt eroa kunnolla. Vaikka erosta olisi kulunut jo jonkin aikaa, on silti mahdollista, että mielesi ei vielä täysin ole sisäistänyt eroanne. Etenkin pitkän parisuhteen jälkeen omia ajattelumallejaan voi olla vaikeaa muuttaa, jos on kuvitellut viettävänsä toisen kanssa koko loppuelämänsä.

2. Sinusta tuntuu, että olet epäonnistunut tai luovuttaja. Vaikka parisuhde on päättynyt eroon, se ei tarkoita, että olisit epäonnistuja. Liika itsensä syyllistäminen hidastaa eteenpäin siirtymistä ja vaikeuttaa erosta toipumista.

3. Kaipaat läheisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Eron jälkeen saatat huomata ikävöiväsi päivittäistä läheisyyttä ja tunnet itsesi hellyydenkipeäksi. Opi kuitenkin erottamaan, milloin kaipaat läheisyyden tunnetta ja milloin oikeasti ikävöit entistä seurustelukumppaniasi.

4. Koet arvottomuuden tunnetta. Nämä tunteet ovat yleisiä etenkin silloin, jos edellisessä parisuhteessa on ollut pettämistä, tai esimerkiksi henkistä tai jopa fyysistä väkivaltaa.

5. Koet, että päättynyt parisuhde oli vahvasti osa identiteettiäsi. Jos erosta toipuminen tuntuu vaikealta, on mahdollista, että suhteen aikana peilasit omia tunteitasi ja päätöksiäsi vahvasti parisuhteen kautta. Itsenäiset päätökset tai esimerkiksi haaveet, jotka koskevat vain sinua, saattoivat jäädä suhteen aikana taka-alalle.

6. Kaipaat yhä lopullista päätöstä tilanteelle. On kuitenkin mahdollista, että entisen kumppanisi mielestä asiat ovat jo ajat sitten loppuun käsiteltyjä. Tässä tilanteessa todennäköisesti tuhlaat vain aikaasi odottamalla.

Tee siis tietoinen päätös päästää irti eroon liittyvistä epävarmuuksista. Tämä on myös keino saada kaipaamasi loppuratkaisu tilanteeseen, jota toinen osapuoli on enää haluton selvittämään.

Lue myös: Sinkut paljastavat keinot, jotka auttavat yksinäisyyteen: Pidän nukkumaan mennessä itseäni kädestä

Lue myös: Vaikea ero takana? 10 parasta vinkkiä erosta selvitymiseen

Lähde: Tought Catalog

Kilpailut

Uusimmat