Kuva: Fotolia

Pidetäänkö sinua ärsyttävänä työkaverina? Rasittavimmat piirteet selvitettiin

03.12.2017 11:15 - Iiro Myllymäki

Erityisesti äänekkyyttä ei katsota hyvällä työpaikoilla.

Meistä monilla on varmasti kokemuksia jollain tavalla ärsyttävistä työkavereista. Nyt Olivet Nazarenen yliopistossa on tutkittu, mitkä asiat ihmisiä eniten työkavereissaan ärsyttävät. Kävi ilmi, että erityisesti äänekkyys ja taipumus valittamiseen katsotaan ärsyttäviksi piirteiksi työpaikalla.

Tutkimusta varten tutkittiin 2000:a työssäkäyvää amerikkalaista. Heistä peräti 73 prosenttia kertoi, että heillä on lukumäärällisesti kahdesta viiteen työkollegaa, jotka saavat heidät ärsyyntymään säännöllisesti. Ainoastaan neljä prosenttia vastanneista ilmoitti, että kukaan työkollegoista ei ylitä heidän ärsyyntymiskynnystään.

Eniten ihmisiä siis kismittää kollegoiden äänekkyys ja taipumus valittamiseen. Ärsyttävää käytöstä tutkimuksen mukaan on myös juoruilu ja kiusaaminen. Myös vessassa käymiseen ja syömiseen liittyvät tavat nousivat tutkimuksessa esille. Ärsyyntymistä aiheuttavat näiden lisäksi myös työntekijöiden käyttäytyminen sähköposteihin ja kokouksiin liittyen sekä puutteet henkilökohtaisessa hygieniassa.

Jos siis haluat olla pidetty työtoveri, kiinnitä huomiota yllä mainittuihin asioihin. Olemme aiemmin kirjoittaneet vinkeistä, joilla voit saada työkaverit pitämään sinusta. Voit lukea jutun tästä linkistä.

Lue myös: Lisää onnellisuuttasi töissä - 5 helppoa vinkkiä

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat