Kuva: Fotolia

Asiantuntija paljastaa pahimman käytösmallin, johon eron jälkeen sorrutaan - "Epäterveellistä"

19.11.2017 11:15 - Iiro Myllymäki

Jatkuva itsensä haukkuminen ja kritisoiminen voi vetää mielen entistä matalammaksi eron jälkeen.

Parisuhteesta eroaminen vaikuttaa käytökseemme monin eri tavoin. Jotkut hukuttavat sydänsurunsa liialliseen juhlimiseen ja satunnaiseen seksiin, kun taas jotkut eristäytyvät täysin omiin oloihinsa suremaan. Erojen asiantuntija on nyt kertonut Popsugar-sivustolle, millainen käytös eron jälkeen on hänen mielestään kaikkein haitallisinta.

Erosta toipumiseen vinkkejä tarjoavan Mend-sovelluksen kehittäjä Elle Huerta sanoo, että kaikkein vahingollisin käytösmalli eron jälkeen on sortua itseensä kohdistuvaan kielteiseen puheeseen. Tämä saattaa olla jopa haitallisempaa kuin liiallinen juhlinta ja päihteiden käyttö. Hänen mukaansa monet menettävät kykynsä itsensä rakastamiseen eron myllerryksessä.

- Vaikka onkin eronnut, se ei tarkoita etteikö ihminen olisi rakastettava tai että hän olisi vakavasti viallinen. On todella epäterveellistä ja valheellista uskoa toisin. Jotkin ulkoiset paheet voivat olla tuhoisia, mutta vielä tuhoisampaa voi olla kielteinen asenne omaa itseään kohtaan, Huerta sanoo.

Oman itsemme kanssa käymillämme keskusteluilla on suuri vaikutus hyvinvointiimme. Tästä syystä itseensä kohdistettu kielteinen puhe voi olla hyvin tuhoisaa ja saada mielialan todella matalalle. Eron aikoihin onkin muistettava, että ero ei määritä ketään ihmisenä eikä tee kenestäkään epäonnistunutta, vaikka tällaiset ajatukset mielessä toistuisivatkin.

Lue myös: 10 asiaa, joita on mahdoton unohtaa ex-kumppanistaan - pystytkö samastumaan?

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat