Kuva: Fotolia

Älä roiku kuolleessa suhteessa - 4 merkkiä, joista rakkauden hiipumisen huomaa ajoissa

12.09.2017 19:45 - Senja Rapila - Luettu 4 094 kertaa

Välillä rakkaus kuolee itsekseen, vaikka kuinka sitä yrittäisikin pelastaa.

Mistä merkeistä tunnistaa, jos oman kumppanin rakkaus on alkanut hiipua? Missä vaiheessa kannattaa irroittautua suhteesta, ihan vain oman hyvinvoinnin vuoksi? Voit lukea Elite Daily -julkaisun julkaisemat merkit ja vinkit alapuolelta.

1. Hän on ylikriittinen sinua kohtaan.

Partnerit, jotka eivät enää rakasta toisiaan samalla tavalla, ärsyyntyvät helposti, heidän kriittisyytensä kumppania kohtaan kasvaa, ja he löytävät toisesta virheitä aiempaa herkemmin. Hän saattaa jatkuvasti tehdä sinulle sellaisen olon, ettet olisi tarpeeksi hyvä.

Älä siis hukkaa elämääsi suhteeseen joka ei tyydytä sinua, vaan jatka matkaa.

2. Hän vaikuttaa kylmemmältä, eikä häntä kiinnosta intiimiys.

Jos hänen tunteensa vaikuttavat kylmemmiltä, hän tuntuu vetäytyvän enemmän omiin oloihinsa, eikä hän ole enää niin kiinnostunut seksistä, voi se olla merkki rakkauden puutteesta.

Jokaisessa suhteessa on ylä- ja alamäkiä, ja vaikka kumppanisi olisi vähemmän innostunut seksistä, ei se automaattisesti tarkoita, etteikö hän rakastaisi sinua enää. Se voi olla sivuvaikutusta stressistä tai masennuksesta, tai hän voi olla vain hyvin kiireinen töissä.

Jos kumppanisi ei halua kuitenkaan puhua asiasta kanssasi, ei ole yhteydessä sinuun millään muullakaan takia, eikä vastaile viesteihisi enää normaalisti, voi olla, ettei häntä enää kiinnosta sanottavasi.

3. Hän ei enää tee sinulle aikaa.

Jos kumppanisi tuntuu olevan hyvin kiireinen, eikä hän halua enää tehdä sinulle aikaa, voi hyvinkin olla, että hän välttelee sinua. Myös kaikista eniten suhteensa eteen töitä tekevät pariskunnat voivat ajautua ajan saatossa erilleen. Varsinkin, jos päivittäiset pienet viestit jäävät unholaan, joiden avulla aiemmin on kerrottu toiselle, että hän on mielessä myös keskellä päivää.

Kiireisenä itsensä pitäminen voi olla myös välttelytekniikka, ja jos kumppanisi käyttää sitä erkaannuttamaan itsensä suhteesta, se kertoo siitä, että hän on muodostanut epäterveen tavan käsitellä omia tunteitaan suhteessa. Haluatko todella deittailla sellaista henkilöä, joka välttelee kommunikointia?

4. Hän ei kunnioita rajojasi tai toiveitasi.

Parisuhteen ongelmista puhuminen parisuhteen ulkopuolella voi olla yksi niistä asioista, millä tavoin toinen ei kunnioita suhteen rajoja. Epäkunnioittavasti, loukkaavasti käyttäytyminen tai suhteen halventaminen muiden edessä on todella suuri varoitusmerkki.

Jos huomaat kumppanisi käyttäytyvän seurassasi niin, ettei hän vaikuta enää rakastavan sinua, kannattaa suhteen tilasta keskustella hänen kanssaan ja mahdollisuuksien mukaan luopua siitä. 

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Tuntuuko, että tarpeitasi ei huomioida? Opi asettamaan rajat ihmissuhteissasi

Lue myös: Hätkähdyttävän monet käyttävät deittisovelluksia vielä parisuhteessa - uusi tutkimus paljastaa

Lue myös: Älä anna kipinän hiipua - pidä parisuhde kiinnostavana helppojen vinkkien avulla

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat