Kuva: Fotolia

Tuntuuko erosta selviytyminen vaikealta? 4 helppoa keinoa, jotka helpottavat oloa sydänsurun keskellä

13.08.2017 14:15 - Emmi Moilanen

Muiden auttaminen tai lisääntynyt vastuun kantaminen töissä voivat tuoda helpotusta pahimman surun keskellä.

Parisuhteen päättyminen on rankkaa ja aluksi voi tuntua siltä, että elämä täytyy pelkästään surun väreistä. Eron jälkeen on tärkeää ottaa aikaa itselleen ja tunteiden käsittelemiselle. Ei tulisi kuitenkaan jäädä liian pitkäksi aikaa toimettomana murehtimaan, sillä joskus uusi harrastus tai työelämässä eteneminen voi olla paras lääke erosta selviytymiseen.

Elite Daily kokosi yhteen täsmäkeinot, joita kannattaa hyödyntää erosurun ollessa pahimmillaan.

1. Aloita uusi kuntoiluharrastus

Vaikka urheilun aloittaminen heti eron jälkeen voi tuntua kliseiseltä neuvolta, treenaus on mainio keino saada ajatukset muualle ja keskittyä olemaan läsnä vain nykyhetkessä. Urheilun tiedetään myös kohottavan mielialaa ja iltaisin murehtimisen sijaan unen tulo voi helpottua, kun alla on kunnon hikitreeni.

2. Pyydä itsellesi lisää vastuuta töissä

Yksi keino helpottaa eron tuomaa tuskaa on keskittyä kunnolla työn tekoon ja uralla etenemiseen. Ota uusi elämänvaihe mahdollisuutena myös työpaikallasi ja pyydä itsellesi aikaisempaa enemmän vastuuta. Tämä keino vie ajatuksiasi muualle, etkä työn touhussa ehdi murehtia liiallisesti omia ajatuksiasi. Uusien projektien parissa saat todennäköisesti myös onnistumisen elämyksiä, jotka vahvistavat kolhuja saanutta itsetuntoasi.

3. Vapaaehtoistyö

Jos treenaaminen tai työelämään keskittyminen ei houkuttele, särkynyttä sydäntä voi kokeilla parantaa myös auttamalla muita. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tekemään työtä esimerkiksi vanhusten tai kodittomien eläinten hyväksi. Älä jää vellomaan kokonaan vain murheen valtaan vaan pohdi, mitä voisit tehdä auttaaksesi muita ja laita hyvä kiertämään. Vapaaehtoistyö voi tuoda iloa myös sinulle itsellesi iloa surun keskellä.

4. Ilmoittaudu kurssille

Parisuhteen päättymisen myötä on normaalia huomata, että käsissäsi saattaa olla enemmän vapaa-aikaa kuin ennen. Käytä tämä ylimääräinen aika itsesi kehittämiseen ja ilmoittaudu kurssille, joka vahvistaa sellaisia taitoja, jotka olet aina halunnut oppia. Harrastuskurssien parissa tapaat myös muita ihmisiä, joten et jää myöskään vellomaan yksinäisyyden valtaan kotiisi. Uudet tuttavuudet piristävät ja voivat tuoda uutta näkökulmaa elämään.

Lue myös: Ethän aiheuta itse sydänsuruja itsellesi? 9 haitallista tapaa, jotka särkevät sydämen

Lue myös: Paljon puhuvat merkit, jotka kertovat eron olevan pian edessä

Lähde: Elite Daily

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat