Kuva: Fotolia

Asiantuntija paljastaa: 3 tärkeintä neuvoa, joiden avulla saat parisuhteesi kestämään pitkään

11.07.2017 13:45 - Emmi Moilanen

Elämän mittaisesta parisuhteesta haaveillessa on tärkeää oppia päästämään irti tuomitsevasta asenteesta toista kohtaan.

Kun on kyse parisuhteesta ja rakkaudesta, useimmat meistä pohtivat ainakin jossain vaiheessa elämäänsä sitä, mikä on se salaisuus, joka saa parisuhteen kestämään vahvana niin ylä- kuin alamäetkin.

Popsugar kysyi parisuhdeasiantuntija Dain Heeriltä, mitkä ovat kolme tärkeintä neuvoa, jotka tekevät parisuhteesta pitkäkestoisen ja vahvan.

1. ”Päästäkää tuomitsevasta asenteesta irti päivittäin”

Tämä tarkoittaa sitä, että kumppani tulisi nähdä ja hyväksyä juuri sellaisena, kuin hän on. Unohda asiat ja teot, joiden avulla hän on saanut sinut päivän aikana ärsyyntymään. Tällä keinolla vältätte teeskentelyn ja kulissien ylläpitämisen – sen sijaan aloitatte suhteenne kuin puhtaalta pöydältä päivittäin.

2. ”Muistakaa, että olette valinneet parisuhteeseen sitoutumisen”

- Teillä on mahdollisuus myös päättää suhde, joten tässä kohtaa olette tehneet valinnan, Dain toteaa.

Itseään tulisi siis päivittäin muistuttaa siitä, mitkä ovat parisuhteessanne ne asiat, jotka tekevät teistä entistä vahvemman ja saa teidät molemmat pysymään suhteessa. Tällä pienellä mutta merkittävällä ajatuksella annatte arvoa sille, mitä teidän välillänne juuri tällä hetkellä on.

3. ”Aloittakaa joka päivä uudestaan”

Tekemällä tietoisen päätöksen jättää menneisyys taaksenne, päästätte todennäköisemmin irti myös kaunan ja katkeruuden tunteista. Rakkauden tunnetta ja onnellisuutta tulee vaalia, mutta ylimääräisen henkisen painolastin jättäminen menneisyyteen tekee hyvää parisuhteen kipinälle. Tämä tekee suhteessanne tilaa myös henkiselle kasvulle ja luottamuksen vahvistumiselle.

Lue myös: Miten seksin saa pysymään osana pitkää suhdetta? Asiantuntija kertoo

Lue myös: Miksi vedessä ei saa harrastaa seksiä? Asiantuntija vastaa

Lue myös: Asiantuntija varoittaa: Tehokkaana pidetty dieetti onkin vaarallinen

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat