Kuva: Fotolia

Äidit, muistakaa hemmotella itseänne! Katso 7 uudenvuodenlupausta ensi vuodelle

23.12.2016 13:01 - Senja Rapila

Uusi vuosi tuo tullessaan kasapäin likapyykkiä ja kotitehtäviä, mutta omasta hyvinvoinnista on myös hyvä pitää huolta.

Kiireisen arjen keskellä monet äidit unohtavat, että heidän henkiselle hyvinvoinnilleen on tärkeää myös viettää omaa aikaa. Jos tänä vuonna on unohtunut hemmotella itseään, on uusivuosi oiva hetki antaa itselleen muutamia lupauksia.

Voit lukea Cosmpolitanin vinkit äitien uudenvuodenlupauksiin alapuolelta.

1. Vietä enemmän omaa aikaa

Käy kampaajalla, manikyyrissä tai hieronnassa. Käy katsomassa elokuva aivan itseksesi. Tee asioita, joita teit ennen lasten syntymää. 

2. Nuku enemmän

Varsinkin pienten lasten kanssa unet voivat jäädä todella vähälle, mutta omasta unensaannista on tärkeää pitää huolta. Nuku pienet päiväunet samalla kuin lapsi nukkuu, niin olet välittömästi virkeämpi. Oli se sitten viisi tai 20 minuuttia, sillä on vain väliä, että rentoudut hetken ajan. 

Jos sinusta tuntuu siltä, ettet ehdi koskaan nukkua, katso kohta 7. 

3. Harrasta enemmän seksiä

Monet äidit kertovat, että parisuhteen seksi on jäänyt lasten jälkeen vähemmälle muun muassa sen vuoksi, että rankan päivän jälkeen ei vain jaksa. Seksi kuitenkin lähentää sinua kumppanisi kanssa, joten muistakaa pitää pieni kipinä suhteessanne ja vaalia omaa, keskenäistä aikaanne.

4. Käy treffeillä

Perhearjen ohella monet pariskunnat unohtavat treffielämän kokonaan. Mikäpä piristäisi tasasta parisuhdearkea enemmän kuin säännölliset treffi-illat kumppanin kanssa?

Voitte käydä lapsettomilla treffeillä esimerkiksi kerran kuukaudessa. Jo ensimmäisten "treffien" jälkeen huomaatte, miten positiivinen vaikutus sillä on suhteellenne.

5. Syö hyvin

Monet unohtavat lapsen syöttämisen ohella ruokkia myös itsensä hyvin. Kyllä, lapsiarjen keskellä voi olla vaikeaa syödä kunnolla ja terveellisesti, mutta todellisuudessa ruuan valmistamisessa ei mene niin paljon aikaa, ettetkö ehtisi sitä päivän aikana tehdä. 

Voit tehdä valmiiksi parin päivän ruuat tai vaihtoehtoisesti tehdä sitä kerralla niin paljon, että voit laittaa ruuan annospaketeissa pakastimeen odottamaan.

6. Ole kärsivällinen

Varsinkin stressaantuneena kärsivällisyys saattaa vetää viimeisiään, kun taapero piirtää seiniin tai päättää kaataa juuri laitetun ruokalautasen maahan. Tai vaikka silloin, jos kumppani tuntuu raastavan hermoja oikein olan takaa.

Muista, että tilanne on ohimenevä, eikä hermostumiselle ole aihetta. Opettele hengittämään syvään, laskemaan kymmeneen ja käsittelemään aihe kärsivällisesti. 

7. Pyydä apua

Avun pyytäminen tai vastaanottaminen ei ole koskaan heikkoutta. Jos sinusta joskus tuntuu siltä, että tarvitset apua lasten tai kodinhoidon kanssa, pyydä ystäviäsi tueksesi. Jos tarvitset kuuntelijaa, joku tulee varmasti mielellään kyläilemään. Jos tarvitset lapsenvahtia, niitä löytyy vaikka ystävien kautta.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Millainen uudenvuodenlupaus sinun tulisi tehdä? Oma horoskooppimerkkisi kertoo, katso

Lue myös: Älä kerro uudenvuodenlupauksestasi kaikille - saattaa jäädä toteutumatta

Kilpailut

Uusimmat