Kuva: Fotolia

Sinulle anoppi, jota en koskaan tavannut: ”Sait aikaan paljon kaunista ja hyvää”

28.08.2016 20:15 - Reija Saarinen

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Tapasin poikasi ensimmäisen kerran noin kaksi vuotta sitten. Kyseessä oli lämmin syyskuinen ilta ja suunnistin treffeille hänen kanssaan heti työvuoroni päättymisen jälkeen. Minua jännitti. En ollut ehtinyt käymään kotona vaihtamassa vaatteita tai puuteroimassa nenääni.

Olimme kirjoitelleet päivän ajan erään deittisovelluksen kautta. Nuo muutamat vaihdetut viestit saivat kuitenkin minussa aikaan hämmentäviä tunteita. Sellaisia en ollut tuntenut aiemmin. Juuri siksi varmaan vastasinkin myöntävästi, kun hän pyysi minua kanssaan kahville.

Kun näin hänet ensimmäisen kerran, ymmärsin mistä perhoset vatsassani olivat johtuneet. Tajusin, että tuossa tyypissä on sitä jotain. Hän oli kiltti, huomaavainen ja avulias. Hänen kanssaan oli myös helppo olla ja jutella, ihan kaikesta. Liekö tuo kaikki syynä siihen, että ensimmäiset treffimme eivät oikeastaan ole päättyneet vieläkään.

Suhteemme syveni vauhdilla ja melko pian kuulin pojaltasi kohtalostasi. Sillä sekunnilla tajusin, että en voi koskaan jutella kanssasi tai katsella poikasi lapsuuskuvia sinun vierelläsi. Sinä kun olit jo poissa. Totuus sai minut surulliseksi. Kuukaudet ovat kuitenkin kuluneet ja olen tajunnut, että oikeastaan tiedän sinusta aika paljonkin.

Tiedän, että olit huolehtivainen ja kaikille kiltti. Nautit käsitöiden tekemisestä ja elokuvien katselemisesta. Työskentelit hoiva-alalla ja nautit siitä suuresti. Nuo edellä mainitut seikat olen siis oppinut pojaltasi.

Haluan kuitenkin kertoa sinulle myös niistä asioista, joita minä itse olen sinusta oppinut. Tiedän, että olet ollut mahtava äiti. Sen näkee pojastasi. Sinun ansiostasi hänestä on kasvanut mies, joka kunnioittaa naisia. Ihminen, joka tahtoo parasta muille ja on aina valmis auttamaan. Puoliso, joka näyttää rakkautensa niin sanoin kuin teoinkin.

Siksi, rakas anoppini, haluankin muistuttaa sinua siitä, että vaikka elämäsi päättyikin aivan liian varhain, ehdit saamaan aikaan paljon hyvää ja kaunista. Voit olla ylpeä itsestäsi. Niin poikasikin on.

- Miniäsi"

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Lue myös: Äidilleni: "Löysit uuden miehen ja unohdit meitä"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat