Kuva: Youtube

Roni Bäck on tubettaja, jota seuraavat sadat tuhannet ihmiset - 'Julkisuus tuo etuja'

19.01.2023 07:15 - Jenni Tuusjärvi

Suosikkitubettaja kertoo saavansa erityistä kohtelua julkisuutensa vuoksi.

YouTube-tähti ja televisiopersoona Roni Bäck, 29, kertoo toimittaja Iriz Silanderin juontamassa Iriz Silander ja VIP-vieraat -podcastissa, ettei osannut koskaan kuvitellakaan, että hänen tekemistään YouTube-videoista tulisi hitti, saati että ihmiset olisivat valmiita jonottamaan tavatakseen tubettajan.

- Se on edelleen todella outo juttu. Silloin, kun aloin tekemään videoita, niin en osannut kuvitellakaan, että ihmisiä kiinnostaisi kohdata minut, Bäck pohtii podcastissa.

Bäckilla on YouTubessa yli 600 000 seuraajaa ja Instagramissakin miestä seuraa lähes 300 000 käyttäjää. Hänen videonsa keräävät satojatuhansia katselukertoja lähes poikkeuksetta.

- Tubetuksen ympärille on muodostunut vahva fanikulttuuri, etenkin nuorten keskuudessa, tubettaja jatkaa.

Kymmenen vuotta tubettajana toiminut Bäck kertoo työllistävänsä tällä hetkellä neljä kokoaikaista työntekijää. Lisäksi hän kertoo myös työllistävänsä kolme osa-aikaista työntekijää.

Kauppatieteiden kandidaatiksi valmistunut tubettaja kertoo paneutuneensa alusta alkaen kanavansa kaupalliseen puoleen. Tämä on tuottanut myös hedelmää. Suosikkitubettajan BackMedia-yrityksen liiketulos vuonna 2021 oli 237 000 euroa.

Julkisuus tuo etuja

Satojen tuhansien ihmisten seuraama Bäck tunnistetaan lähes kaikkialla, minne hän meneekään. Vaikka ajoittain tubettaja toivoisi voivansa kulkea rauhassa, on hän mielissään kohtaamisista.

- Kaikki kohtaamiset ovat aina todella positiivisia ja pysähdyn ottamaan yhteiskuvia. Tuleehan siitä hyvä mieli, kun ihmiset tykkäävät siitä, mitä teen, Bäck kuvailee.

Hän on myös huomannut julkisuuden tuovan etuja.

- Kun ihmiset tunnistavat minut, niin sillä saa aika paljon etuja. Ihmiset ottavat huomioon eri tavalla, koska he tietävät, kuka olen, Bäck pohtii.

- Kun vaikka kävelee kauppaan, niin kauppias saatta huudella, että 'hei, Roni, tule maistamaan lohipiirakkaani'. Tai jos tekee jonkin tilauksen, niin tilauksen mukana saattaa tulla viesti, jossa lukee, että 'teet hyviä videoita'. Jos menen vaikka johonkin palveluun, niin palveluntarjoaja saattaakin olla yhtäkkiä todella innoissaan siitä, että olen siellä. Tuollaisissa sen huomaa, tubettaja luettelee.

Bäck toteaa tiedostavansa, että jonain päivänä hänen julkisuutensa tulee loppumaan. Hän kuvailee keskustellessaan entisen muusikon kanssa julkisuuden katoavaisuudesta, ja tubettajan mukaan muusikko oli kertonut kaipaavansa kadulla pysäyttelyä ja saamaansa huomiota.

Huonoina päivinään Bäck kertookin muistelevansa muusikon opetuksia. Vaikka tänä päivänä tubettaja saattaa yllättäen joutuva keskelle ihailevaa ihmisjoukkoa, koittaa vielä päivä, kun hänenkin julkisuutensa on kadonnut.

- Jossain vaiheessa kävelen tästä ja ketään ei kiinnosta, suosikkutubettaja naurahtaa.

Bäck odottaa parhaillaan esikoistaan yhdessä puolisonsa Airin kanssa. Lapsen on määrä syntyä lähipäivinä.

Kuuntele jakso alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Roni, 24, on supersuosittu tubettaja, joka tietää myös alan synkän puolen - "Todella masentavaa"

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat