Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Ilkka Alangon äidin ikkunasta työnnettiin valokuva - "Tämä on Ilkan lapsi"

19.04.2022 09:15 - Jenni Tuusjärvi

Muusikko on kohdannut uransa aikana ihailijoita laidasta laitaan. Eräs heistä ilmestyi ovelle nuoren pojan kanssa.

Neljä Ruusua -yhtye on tehnyt musiikkia neljän vuosikymmenen ajan. Yhtyeen laulaja Ilkka Alanko, 52, vierailee juontaja Kimmo Sainion, 43, vieraana Sainio Show -podcastissa puhumassa pitkästä urastaan musiikkimaailman ytimessä.

Menestyksekäs ura on tuonut mukanaan myös faneja ja kohtaamisia ihailijoiden kanssa. Hän kertoo jaksossa muun muassa tapauksesta, jossa hänen äitinsä ikkunasta tiputettiin lapsen valokuva.

- Asuttiin silloin omakotitalossa Joensuussa, tai mä olin jo muuttanut Helsinkiin. Mutta äitini avonaisesta makuuhuoneen ikkunasta oli tiputettu lapsen valokuva, jossa luki 'tässä on Ilkan lapsi', muusikko muistelee tapahtumaa menneisyydestään.

- Ja sitten se vainosi siellä oven takana juoksemassa, Alanko jatkaa.

Muusikko muistelee, että kyseinen ihailija oli myös vieraillut noin viisivuotiaan pojan kanssa esittelemässä tämän artistin jälkikasvuna. Hän kertoo, että fanilla oli jonkinlaisia mielenterveysongelmia, jonka vuoksi tilannetta yritettiinkin selvittää. Erityisesti siksi, koska naisella oli myös pieni lapsi.

"Pyhä toimitus"

Alanko muistelee, että nainen ei väittänyt muusikon harrastaneen seksiä tämän kanssa. Naisen mukaan lapsen maailmaan saattamisessa oli kyse "pyhästä toimituksesta".

- Hän oli keksinyt, että kyseessä on jokin suuremman voiman pyhä toimitus, jonka seurauksena lapsi oli tullut maailmaan, Alanko summaa naisen silloisia ajatuksia.

Muusikko kertoo vuosien varrella kohdanneensa todella paljon erilaisia ihailijoita, ja oven takana on hänen sanojensa mukaan pyörinyt kaikenlaisia ihmisiä. Hän kertoo tämän olleen ajoittain myös hyvin ahdistavaa.

- Suunnaton ihailu yhdistettynä mielenterveysongelmiin on suunnattoman raskasta, Alanko toteaa.

- Haluan olla kuitenkin mahdollisimman humaani ja yritän aina miettiä, että miten voisin auttaa ihmisiä, mutta joskus täytyy vain nostaa kädet pystyyn, että tälle asialle en voi mitään, hän pohtii jaksossa.

Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplayssa.

Lue myös: Neljä Ruusua meinasi unohtaa palkintoehdokkuuden - "Näin pääsi käymään"

Lue myös: Neljä Ruusua sai elämäntyöpalkinnon - "Tuntuu todella hyvällä"

Lue myös: Ilkka Alanko teki yhden uudenvuodenlupauksen - "Katsotaan, meneekö hermot"

Kilpailut

Uusimmat