Kuva: KUVA: SENJA RAPILA

Ohjaaja Taneli Mustonen sai yllättävän puhelun Hollywood-tähdeltä - 'Haluan tehdä tämän elokuvan!'

05.04.2022 08:15 - Jenni Tuusjärvi

Elokuvaohjaaja kertoo olleensa ällikällä lyöty, kun tunnettu näyttelijä otti häneen yhteyttä elokuvayhteistyön merkeissä.

Luokkakokous- ja Bodom -elokuvista tunnettu elokuvaohjaaja Taneli Mustonen, 44, vierailee juontaja Kimmo Sainion, 43, Sainio Show -podcastissa puhumassa elokuvanteosta.

Hän kertoo muun muassa pian ensi-iltaan tulevasta The Twin - paha kaksonen -elokuvasta, joka on äitiyttä käsittelevä kauhuelokuva. Elokuvan keskiössä on Yhdysvalloista Suomeen muuttava perhe, jonka elämässä alkaa tapahtumaan kummia. Uutisoimme tulevasta elokuvasta aiemmin.

Elokuva onkin Mustosen ensikosketus Hollywoodiin. Elokuvan näyttelijäkaartissa nähdään muun muassa näyttelijä Teresa Palmer, 36, joka muistetaan muun muassa elokuvista Kauna 2 ja Noidan oppipoika.

Hän kertoo joutuneensa nipistämään itseään useita kertoja elokuvaa tehdessään, mutta erityisesti yksi seikka on painunut hänen mieleensä.

- Varmaan urani yksi merkittävin puhelu tuli syksyllä 2020, kun Teresan agentti soitti, että Teresa haluaisi puhua kanssamme, ohjaaja muistelee.

Hän kertoo ajatelleensa, että Palmer aikoisi kertoa kiinnostuksestaan lukea tulevan elokuvan käsikirjoitus, mutta näyttelijä olikin askeleen pidemmällä.

- Puhelu alkoi suunnilleen näillä sanoilla: 'Olen lukenut tämän käsikirjoituksen kaksi kertaa, olen pyöritellyt sitä yön mielessäni ja puhunut tästä mieheni kanssa. Haluan tehdä tämän!', Mustonen kertoo nousevan Hollywood-tähden intoilleen puhelussa.

Mustonen kertoo olleensa aivan ällikällä lyöty. Hän kertookin, ettei villeimmissä kuvitelmissaankaan ollut ajatellut, että Palmer olisi oikeasti lähtenyt elokuvaan mukaan. Toisin kuitenkin kävi.

Palmer onkin hehkuttanut tulevaa elokuvaa Instagram-tilillään, jolla on yli miljoona seuraajaa.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tähtinäyttelijän liittyminen kaartiin helpotti rahoituksen saamista

Mustonen kertoo, että Palmerin liittyminen näyttelijäkaartiin oli lahjakkaan näyttelijän saamisen lisäksi lottovoitto rahoituksen osalta. Hän kertoo, että rahoituksen saamiseksi on suuri merkitys sillä, millaisia nimiä elokuvassa esiintyy.

Hän muistelee, että Palmerin astuttua mukaan kuvioihin, myös suuret kansainväliset julkaisut kiinnostuivat pienestä suomalaisesta tuotantoyhtiöstä.

- Jännitimme kyllä viimeiseen asti, että tapahtuuko tämä. Vasta kun Teresan lentokone laskeutui maahan uskoimme, että tämä tosiaan tapahtuu, Mustonen summaa silloisia tunnelmiaan podcastissa.

Elokuva julkaistaan yli 30:ssä maassa, joista Suomi saa kunnian olla ensimmäinen. Suomessa elokuvan ensi-ilta on 6. huhtikuuta.

Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplaysta.

Lue myös: XL5-yhtyeen Mika Ikonen ihmettelee Kaunis peto -kappaletta - "Se on sellainen Tiku ja Taku -soundi"

Lue myös: Suomalaisohjaajan kauhuelokuva julkaistaan pian - pääosassa Hollywood-tähti

Lue myös: Hollywood-näyttelijöiden tähdittämä suomalainen kauhuleffa elokuvateattereihin 30 maahan - ensi-ilta aivan pian

Voice.fi, Ysäri sekä Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat