Kuva: Henna Immonen

Haloo Helsingin Jerellä on poikkeuksellinen tapa keikkojen jälkeen - "Ei tässä ole varaa sekoilla"

18.12.2021 08:15 - Roy Kokkonen

Haloo Helsingin kitaristi Jere Marttila paljastaa uudessa Elämäni Lappi -podcastissa, mitä hän toivoo keikkamatkoilla Lapissa.

Ylläsjärven rannalla asuva keittiömestari Sirly Ylläsjärvi luotsaa uutta Elämäni Lappi -podcastia. Hänet tunnetaan Kokkisodan tähtikokkina ja MasterChef -ohjelmasta vuosilta 2011 ja 2020. Lisäksi hän pyörittää Aurora Estate -ravintola-hotellia Ylläsjärvellä.

Ensimmäisessä jaksossa Sirly saa vieraakseen Haloo Helsinki! -yhtyeestä tunnetun Jere Marttilan, 30. Kaksikko keskustelee musiikista, ruoasta ja tietenkin Jeren suhteesta Lappiin.

Keikkailun myötä Lappi on tullut kitaristille tutuksi. Hän kertoo, että siellä on aina erityinen tunnelma. Keikoilla fiilis on katossa ja kliseiden mukaan rokkarin elämäntyyliin kuuluisi aamuun asti juhliminen, mutta keikan jälkeen Jerellä on toinen tavoite.

Sirly paljastaa, että Jere pyrkii aina avantoon ja laskettelurinteeseen Lapin keikkamatkoilla.

- Rock and Roll -kulttuuri on muuttunut paljon 70- ja 80-luvuilta. Musabisnes on mennyt niin ammattimaiseen suuntaan, että ei tässä ole enää varaa sekoilla. Kyllä jaksamisen kannalta on tärkeää, että osaa ottaa omaa aikaa myös keikkamatkoilla. Varsinkin kun pohjoiseen pääsee, tykkään että pääsee rinteeseen ja avantoon myös, Jere toteaa.

Keskustelu kääntyy jouluun, ja Jere kertoo, että hektinen keikkaelämä on pakottanut jättämään monia perhejuhlia väliin.  

- Viikonloput ja vähän päälle olen viipottanut menemään, niin on väkisinkin joutunut jättämään välistä esimerkiksi siskon häät. Sen tiimoilta joulusta on muodostunut äärimmäisen tärkeä hetki vuodesta. Siitä haluan pitää kiinni, hän kertoo.

Mitä kokemuksia Jerellä on Lapista? Entä mitä miksi hän viihtyy Ylläksellä? Kuuntele koko jakso Podplaysta!

Lue myös: Soundi: Haloo Helsinki paljastaa, mistä kappaleistaan he eivät osanneet ennakoida hittejä

Lue myös: Haloo Helsingin Elli on astunut keikoille itku kurkussa: "Suoraan erokriisistä lavalle"

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat