Tanhupallon suosio pelästytti Kiti Kokkosen - ihmiset odottivat tapaamista jopa vessan ulkopuolella

22.01.2020 16:15 - Lauri Kujanpää

Kokkonen näytteli Tanhupallo-hahmoa Putous-ohjelmassa.

Näyttelijä Kiti Kokkonen, 45, nousi supertähteyteen Putous-ohjelmasta, jossa hän näytteli tuhansien rakastamaa Tanhupalloa. Menestyksen kautta tuli myös tietenkin suosiota, joka johti siihen, että Kokkosen oli pakko hieman painaa jarrua.

- Menestys ei tehnyt minusta erakkoa, mutta halusin hieman vetäytyä. Se on jännä juttu, että vaikka olen elänyt koko lapsuuteni ihmisten kanssa, jotka ovat olleet julkisessa ammatissa, niin sitä ei sitten lopulta tajunnutkaan, miten iso juttu se julkisuus oikein on. En tiennyt, miten siihen olisi pitänyt valmistautua, Kokkonen kertoo Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa ja jatkaa:

- Minusta se ei tarkota sitä, että jos olet tunnettu, niin missä tahansa tilanteessa sinua saa kohdella miten tahansa. Minusta oli hämmentävää, että yksityisyyteni meni. Yllättävän moni ihminen ylitti sen turvarajan, mikä kaikilla pitäisi olla.

Kiti Kokkosen Tanhupallo-hahmo. (kuva: MTV)

Kokkonen muistaa erään tilanteen, josta kävi hyvinkin selväksi, että monet tuntevat hänet.

- Muistan esimerkiksi yhden tilanteen, kun olimme Forum-kauppakeskuksessa perheeni kanssa ja menin lounaalta käymään wc-tiloissa. Siinä matkalla muutama ihminen sitten kysyi, että saanko ottaa selfien ja se oli ihan ok. Sitten kun pääsin vessaan, niin autoin siinä yhtä ihmistä, joka oli siellä pyörätuolin kanssa, ja tuon takia vessassa kului hieman tavallista pidempi aika. Kun pääsin wc:stä ulos, niin siinä edessä oli kokonainen koululuokka ja joku sieltä huusi, että olemme tässä sinua odottaneet, mikä sinulla oikein kesti!

Kokkonen rakastaa työtään, mutta siinä on myös ikävät puolensa.

- Tietenkin rakastan työtäni ja haluan tuoda työtäni esille, mutta kyllähän tietynlainen julkisuus ahdistaa - ketäpä se ei ahdistaisi.

- Tanhupallo sai niin valtavan suosion, että siitä tulee jo sellaisia ajatuksia, että voinko enää tehdä mitään tuollaista? Jotenkin sitä ajattelee hassusti, että onko kaikki nyt vähempiarvoisempaa, mitä teen tulevaisuudessa.

Löydät Sadun Sunnuntaivieras -ohjelman RadioPlay-palvelusta. Sarjassa Iskelmän Iltapäivän juontaja Satu Kotonen haastattelee suomalaisia supertähtiä.

Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Kiti Kokkosen koulukuva sulatti someväen sydämet - "harjasin otsatukkaa todella kauan ennen tätä"

Lue myös: TTK-tuomari Helena Ahti-Hallberg paljastaa, kuka sai puhuttua hänet mukaan ohjelmaan

Kilpailut

Uusimmat