Kuva: Yle

Yle ei lähetä osallistujaa Euroviisuihin, jos Venäjä on kilpailussa mukana

25.02.2022 14:45 - Lauri Kujanpää

- Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vastoin kaikkia niitä arvoja, joita Yle ja muut eurooppalaiset yleisradioyhtiöt edustavat, Ylen Luovat sisällöt ja media -yksikön johtaja Ville Vilén tiedotteessa.

Yle ilmoittaa tuoreessa tiedotteessaan, että ei lähetä osallistujaa Euroviisuihin, jos Venäjä on laulukilpailussa mukana.

Yle on ollut yhteydessä kilpailun järjestävään Euroopan yleisradiounioniin EBU:un ja vedonnut, että Venäjä olisi syytä sulkea pois kisoista sotatoimien vuoksi. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan varhain torstaiaamuna.

- Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vastoin kaikkia niitä arvoja, joita Yle ja muut eurooppalaiset yleisradioyhtiöt edustavat. Yle puolustaa aina länsimaista demokratiaa, oikeusvaltion perusperiaatteita, sananvapautta ja ihmisarvoa. Yle ei voi olla mukana tapahtumassa, jossa räikeästi näitä arvoja vastaan hyökännyt Venäjä voi käyttää yhtä Euroopan tunnetuinta brändiä oman etunsa ajamiseen. Toivon, että EBU toimii tässä arvojensa mukaisesti, sanoo Ylen Luovat sisällöt ja media -yksikön johtaja Ville Vilén tiedotteessa.

Suomen viisuehdokas valitaan lauantaina 26. helmikuuta Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa. Vilén toivoo, että yksi artisteista saisi mahdollisuuden lähteä Euroviisuihin.

- Ylen UMK on tuonut menestyksekkäästi uutta kotimaista musiikkia esille jo kymmenen vuoden ajan. Meillä on tänäkin vuonna finaalissa upeita biisejä ja artisteja. Uskon ja toivon, että yksi heistä saa mahdollisuuden esiintyä toukokuussa koko Euroopalle, Ville Vilén jatkaa.

Edustuspaikasta Euroviisuissa kilpailevat UMK:ssa Cyan Kicks, Bess, The Rasmus, Younghearted, Olivera, Tommi Läntinen ja Isaac Sene.

Lue myös: HS: Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, onko Suomessa syytä pelätä? Presidentti Sauli Niinistö kommentoi

Lue myös: Tässä ovat Uuden musiikin kilpailun artistit! The Rasmus, Tommi Läntinen, Cyan Kicks...

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat