Kuva: Susanna Nordvall

Muistatko Boten Anna -hitin? Tunnettu suomalaisjuontaja julkaisi kappaleesta uuden version

19.11.2021 10:15 - Lauri Kujanpää

Radioäänenä tunnettu Anssi Honkanen on jo vuosia pyörittänyt Millennium Project -musiikkiprojektiaan, jonka striimauskerrat lasketaan miljoonissa.

Radioäänenä tunnettu Anssi Honkanen on myös innokas musiikintekijä, joka on tehnyt musiikkia pidempään ammatikseen kuin radiojuontamista. Vuosituhannen alussa Honkanen sai suurempaa huomiota Kaksio-duossa ja viime vuosina mies on pyörittänyt Millennium Project -projektiaan.

Millennium Projectia ei ole hirveästi mainostettu, mutta sen striimuskerrat esimerkiksi Spotify-palvelussa lasketaan miljoonissa. Honkaselle suosio on tullut yllätyksenä.

- Täytyy sanoa, että koko projekti ja sen kehittyminen on tullut aikamoisena yllätyksenä. Lanseerasin homman vain sen takia, että tein itselleni kappaleita keikkakäyttöön, eli sellaisia biisejä, joita ihmiset rakastavat, mutta niitä ei voi alkuperäisversioina soittaa yökerhoissa. Kaikki lähti Tinakenkätytöstä ja sen jälkeen julkaisuja on tullut useampia, Honkanen kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Aiemmin Millennium Project on julkaissut remixit muun muassa Dingon Levoton Tuhkimo -kappaleesta, Happoradion Che Guevarasta ja Leevi and the Leavingsin Pohjois-Karjalasta.

- Che Guevara on striimannut platinaa ja muutamat muut biisit yli kaksi miljoonaa kertaa. Kuukaudessa kuunteluja tulee yli 100 000, mikä on omakustanneartistille melko kova suoritus, ja se on hätkähdyttävää. Suomalaiselle tanssimusiikkiskenelle on todella suuri tilaus eikä tällaista kovin moni tee.

Tänään perjantaina Millennium Project julkaisee oman version Boten Anna -kappaleesta, joka tuli monille tutuksi vuonna 2006 alkuperäisesittäjän Basshunterin toimesta. Honkanen uskoo, että kappale puhuttelee suomalaisia, sillä kyseessä on valtava hitti. Mies myös toivoisi, että uusi versio otettaisiin hyvin vastaan Ruotsissa.

- Boten Anna on ollut aina mukana keikoilla, mutta se alkuperäisbiisi ei ole ehkä oikeanlainen Millennium Projectin keikkasettiin. Tein siis niin kuin aina teen, että otan biisin ja teen siitä omasta mielestäni paremman version. Tein itse ja säästin! Honkanen nauraa.

- Tämän biisin tekeminen alkoi jo vuosi sitten. Halusin lauluihin natiivin ruotsalaisen, jotta ääntäminen olisi alkuperäisen kuuloista. Erään kanssa pääsimme jo äänitysvaiheeseen, mutta tämä nainen teki niin sanotusti oharit. Meinasin jo luovuttaa koko biisin kanssa, mutta sitten löytyi ruotsalainen tuottaja, joka innostui versiosta ja teki hetkessä laulut. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen ja uskon, että tämä toimii suomalaisille. Toivottavasti myös ruotsalaiset ottavat version omakseen.

Voit kuunnella Millennium Projectin version Boten Anna -kappaleesta alta tai suoraan Spotify-palvelusta.

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Tiesitkö, että radion suosikkijuontaja kuului takavuosien hittiduoon? 'Bändi lopetti, kun erosimme'

Lue myös: Radion suosikkijuontaja teki remixin Klamydian hitistä - Vesku Jokisen suhtautuminen yllätti täysin

Kilpailut

Uusimmat