Kuva: AOP

Sinustako Blind Channelin menestyksen jatkaja? Haku Uuden musiikin kilpailuun on nyt auki

01.09.2021 11:45 - Iiro Myllymäki

Uuden musiikin kilpailuun voi lähettää kappaleensa 1.–6. syyskuuta välisenä aikana.

Haku vuoden 2022 Uuden musiikin kilpailuun (UMK) on auennut. Kilpailuun voi lähettää kappaleensa 1.–6. syyskuuta välisenä aikana. UMK:ssa haetaan jälleen Suomelle seuraavaa edustajaa Eurovision laulukilpailuun, joka ensi vuonna järjestetään Italiassa.

Haku on tänäkin vuonna avoin kaikille, eikä Saara Aallon ja Daruden kaltaisia kutsuvierasartisteja kilpailussa nähdä. Kilpailuun voi hakea ennen julkaisemattoman kappaleen demolla, jonka tulee sääntöjen mukaan olla ”laulettu, tuotannollisesti korkeatasoinen ja siltä tulee olla kuultavissa melodian lisäksi kappaleen lopullisen sovituksen suuntaviivat ja ideat”. Kappale saa olla kestoltaan korkeintaan kolme minuuttia, ja kilpailuun osallistuvien esiintyjien on oltava 16-vuotiaita 1.5.2022 mennessä. UMK:n tarkempiin sääntöihin pääset tutustumaan tästä linkistä.

Tänä vuonna UMK:ssa Suomen viisuedustajaksi valittiin Blind Channel Dark Side -kappaleella. Yhtye sijoittui Rotterdamin Euroviisuissa hienosti kuudenneksi, mikä on osallistujamäärään suhteutettuna Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras euroviisusijoitus. UMK nosti Spotify-listojen kärkeen myös Teflon Brothersin ja Pandoran I Love You -kappaleen sekä Iltan Kelle mä soitan -balladin.

UMK:n tuottajan Anssi Aution odotukset ovat korkealla tulevan UMK:n suhteen.

- UMK on nyt kiistatta Suomen suurin musiikkishow ja mediakokonaisuus, joka on ylittänyt kaikki ennätykset kahden edellisen kauden aikana. Odotukset vuodelle 2022 ovat todella korkealla, Autio kertoi aiemmin tiedotteessa.

UMK:n kilpailijavalinnat tekee musiikin ammattilaisista koostuva raati, jonka puheenjohtajana jatkaa YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen. Kilpailuun pääsee hakemaan tästä linkistä.

Lue myös: "Isompaa aina halutaan" - Blind Channelin laulajat elävät unelmaansa, mutta tähtäävät vielä korkeammalle

Lue myös: Blind Channel pääsi esiintymään suomalaisfanien eteen - katso, miltä meno näytti

Lähteet: Yle, Yle

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat