Kuva: AOP

Legendaarinen Daft Punk lopettaa

22.02.2021 17:03 - Iiro Myllymäki

Robottiduo päättää pitkän uransa.

Supersuosittu ranskalainen elektronisen musiikin duo Daft Punk lopettaa, kirjoittaa Pitchfork. Uutisen on julkaisulle vahvistanut yhtyeen tiedottaja Kathryn Frazier. Tiedottaja ei kertonut syytä lopettamiselle.

Guy-Manuel de Homem-Christon ja Thomas Bangalterin muodostama Daft Punk on julkaissut lopettamisestaan Epilogue-nimisen videon. Video on peräisin yhtyeen vuoden 2006 Electroma-elokuvasta. Videon pääset katsomaan alta.

Daft Punk ehti lähes 30 vuoden uransa aikana tekemään lukuisia hittejä, kuten Get Lucky, One More Time ja Around The World. Duo julkaisi viimeiseksi jääneen albuminsa Random Access Memories vuonna 2013. Yhtye on palkittu lukuisilla Grammy-palkinnoilla, ja sitä pidetään yleisesti elektroniseen musiikkiin voimakkaasti vaikuttaneena yhtyeenä. Daft Punk julkaisi musiikkia melko harvakseltaan etenkin uransa jälkipuoliskolla, ja heiltä on julkaistu neljä studioalbumia. Viime vuosina kaksikon kädenjälkeä kuuli The Weekndin kanssa tehdyissä kappaleissa Starboy ja I Feel It Coming.

Lue myös: The Weeknd sekä Daft Punk haastettiin oikeuteen Starboy-hitistään, syytetään plagioinnista

Lähde: Pitchfork

Kilpailut

Uusimmat