Kuva: Emmi Moilanen

JVG laulutaidoistaan: "Jos joku laulunopettaja analysoisi, olisi varmaan aika pahoillaan"

24.03.2020 17:15 - Iiro Myllymäki

JVG on ryhtynyt laulamaan entistä enemmän itse kappaleillaan. Kyseessä on yksi osa muutoksesta, jota kaksikko on musiikissaan tietoisesti rakentanut.

JVG on murtanut genrerajoja sen verran paljon, että heidän kutsumisensa räppibändiksi olisi jo liian yksinkertaistavaa. Yksi osoitus bändin laajentuneesta musiikillisesta suunnasta on se, että yhtye oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa ehdolla Iskelmä Gaalassa, peräti kolmessa eri kategoriassa. Voittoja ei tuossa helmikuussa järjestetyssä gaalassa kaksikolle tullut, mutta sen sijaan tämänvuotisessa Emma Gaalassa Jare ja VilleGalle putsasivat pöydän saamalla neljä palkintoa.

JVG kertoi Iskelmä Gaalan yhteydessä Voice.fi:n haastattelussa, että heitä ei haittaa, vaikka heitä tituleerattaisiin iskelmäbändiksi.

- Minulle iskelmä on aina tarkoittanut iskusävelmää ja hittibiisiä. En ole pitänyt sitä minään genrenä varsinaisesti. On kunnia, jos onnistuu tekemään ison, iskevän sävellyksen, VilleGalle kertoo.

JVG esiintyi helmikuun Iskelmä Gaalassa. (kuva: Toni Lund)

Kun JVG teki tuoreinta Rata/Raitti-albumiaan, he lähtivät tietoisesti tekemään aiempaa popimpaa materiaalia. Bändi selvästi onnistui pyrkimyksissään, sillä Emma Gaalassakin he kilpailivat Vuoden pop - eikä Vuoden rap / R&B -kategoriassa - ja voittivat.

Kuuntele alta, miten Jare kommentoi bändin saamia Emma-palkintoja.

Livenä laulaminen ei jännitä

Yksi osa JVG:n uudistumista on se, että he laulavat biiseillään enemmän kuin ennen. Kaksikon laulua kuullaan esimerkiksi megahitillä Ikuinen vappu. Kaksikkoa mietitytti heidän oma laulamisensa sen verran, että he pohtivat, voivatko he edes julkaista kyseistä kappaletta. He päättivät kuitenkin hypätä uusiin haasteisiin. Lopputuloksena oli hitti, joka rikkoi Spotify-ennätyksen pisimpään Suomen Spotifyssa listaykkösenä olleesta suomalaisesta kappaleesta. Viime kesänä tiedotettiin, että biisi oli ollut Suomen Spotifyn kärkisijalla yhteensä 64 päivää. Noin vuodessa Ikuinen vappu on kerännyt Spotifyssa yli 18 miljoonaa striimiä. JVG on aiemmin kertonut kaksijakoisesta suhtautumisestaan striimilukujen seuraamiseen.

Jare huomauttaa, että keikoilla lauluosuuksien hoitaminen ei ole kaksikolle uutta. Hän kertoo, että he ovat alusta asti keikoilla laulaneet niitä osuuksia, jotka studioversioissa ovat muiden laulamia. Jarea jännittääkin enemmän laulaa studiossa kuin keikoilla.

- Studiossa se on jännittävämpää alkaa laulaa jotain uutta. Se on vähän paljaampaa kuin lavalla. On siistiä laulaa ja tehdä uusia juttuja ja kehittyä siinä hommassa. Ihan hyvältä se kuulemma nykyään kuulostaa, niin turha sitä on liikaa pelätä, Jare kertoo.

VilleGalle on samoilla linjoilla.

- Livetilanteessa saa fiiliksen laulamiseen. En usko, että yleisössä aletaan analysoida tekniikkaa, vaan tärkeämpää on, miltä se tuntuu. Jos joku laulunopettaja analysoisi meidän soundcheckiä, olisi hän varmaan aika pahoillaan, mutta koen, että olemme hyviä live-esiintyjiä ja saamme laulun siinä toimimaan, vaikka siinä on vielä paljon harjoiteltavaa, VilleGalle sanoo.

Lue myös: JVG haluaa vähentää vaatteiden ostamista - yllättävistä keikka-asuista löytyi ratkaisu pulmaan

Lue myös: "Onhan se ihan hullua" – Striimikuningas JVG kyseenalaistaa kuuntelumäärien seuraamisen

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Kiss ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat