Kuva: Henna Koste

Suomalainen suosikkilaulaja jätti päivätyönsä vuosi sitten: "Oli outoa olla edes hetki joutilaana"

27.09.2018 20:45 - Henna Koste

Tero Vesterinen nauttii nyt uurastuksensa tuloksista.

Vesterinen Yhtyeineen -kokoonpanon laulajalla Tero Vesterisellä, 43, on takanaan uneton yö. Miehen mieli ei ole kuitenkaan musta, vaan tanssiaskeleet ovat valvottaneet häntä aamuun asti.

- Mietin vain, että nyt painoa oikealle jalalle ja miten askeleet menivätkään, Tero naurahtaa. 

Laulaja on nauttinut harvinaisesta kahdenkeskisestä ajasta vaimonsa kanssa koko viikonlopun täydeltä.

- Olimme ensimmäistä kertaa nuoremman muksun syntymän jälkeen vaimon kanssa viikonloppuna lomalla. Olimme kahden päivän intensiivikurssilla Tampereella opettelemassa argentiinalaista tangoa, Tero kertoo. 

Musiikin lisäksi tanssi ja taide ovat olleet lähellä miehen sydäntä. Vuosi sitten muusikko irrottautui työstään näyttämöteknikkona. Päivätyö, muusikon epäsäännöllinen rytmi kiertueineen ja perhe-elämä olivat toisinaan haastava yhdistelmä – aika, kun on rajallista.

- Teatterimaailma imee mukanaan, eikä sieltä meinaa päästä pois, Tero muistelee.

Yhteen työhön keskittyminen on kuitenkin lisännyt luovuutta.

- Aluksi oli outoa olla edes hetki joutilaana, kun ei tarvinnut puskea joka minuutti, mies huomauttaa. 

Vuodessa keikkalavallakin on alkanut tapahtumaan entistäkin positiivisempia muutoksia. 

- Tämä on toinen vuosi, kun keikat ovat pitkälti loppuunmyytyjä. Keikkamme ovat aika hurmiollisia ja intensiivisiä, jengi lähtee sieltä tunteikkaana ja pyytää seuraavalle keikalle kaverit mukaan. Suosion lisääntymisen huomaa parhaiten keikoilla, Tero sanoo. 

Esiintyminen on koko yhtyeelle antoisaa.

- Kaikilla on lavalla hyvä fiilis ja yleisö on vahvasti mukana. Tunteet menevät laidasta laitaan. Se ei ole leipäännyttänyt ketään, vaan se aina aluksi jännittää. Tunnelataus on valtava. Monet biisit ovat haikeita ja surullisia. Kun eturivissä alkaa jengi itkeä, herkistyy itsekin vielä enemmän. Osa biiseistä riehakkaita, siitä tulee endorfiinipuuska, Tero kuvailee.

Mies tietää, että toisinaan hänen eläytyminen on aiheuttanut myös hämmennystä yleisössä.

- Kerran joku tuli keikan jälkeen kysymään, että vedänkö jotain aineita, kun olen niin kujalla lavalla. Kerroin, että nautin ja olen musiikissa vahvasti läsnä. Elän biisiä, Tero naurahtaa. 

Tero Vesterinen jätti päivätyönsä vuosi sitten. Hän toteaa, että se oli kokonaisvaltaisesti hyvä ratkaisu. (kuva: Henna Koste)

"Ajattelin, että musiikkihomma oli tässä"

Nuoruudessaan Tero teki pääasiassa synkkää metallimusiikkia, silloin hän ei olisi uskonut olevansa tässä pisteessä.

- En olisi voinut kuvitella, että minusta tulee suomenkielisen iskelmällisen popin tulkitsija. Kyllä meidän bändissä moni on yllättänyt itse itsensä, Tero toteaa naurahtaen.

Itse asiassa hänestä ei ollut tarkoitus tulla ollenkaan laulaja. Lapsena Tero rämpytti tennismailaa peilin edessä ja haaveili kitaristin urasta. Kun hän keikkaili Sunburn-yhtyeensä kanssa ala-asteella luokan pikkujouluissa, hän tiesi olevansa oikealla tiellä.

- Soitin myöhemmin yhdessä hevibändissä kitaraa. Lähdin menemään, ajattelin, etten osaa oikein soittaa kitaraa sittenkään. Ajattelin, että musiikkihomma oli tässä. Totesimme bändin poikien kanssa yhteistuumin, etten ole maailman paras kitaristi. Yksi kaveri heitti, että voisinhan laulaa, Tero muistelee.

- Olin aiemmin kiljunut karaokessa kavereiden huviksi, hän jatkaa.

Äkkiä Tero kuitenkin huomasi, että laulaminen bändissä sujuikin oikeastaan aika hyvin. Ensimmäistä kertaa mies teki keikan laulajana kaverinsa häissä vuonna 2002. Hyvää palautetta tuli paljon.

- Se lähti vahingossa. En ole koskaan treenannut laulua, Tero kertoo.

Hääbändin kanssa keikkailun jälkeen syntyi Vesterinen Yhtyeineen -kokoonpano.

Vesterinen Yhtyeineen lähtee kiertueelle lokakuun alussa. (kuva: Henna Koste)

Yhtyeen jäsenet parhaita kavereita

Tällä hetkellä yhtyeen kuudes albumi on työn alla. Viime viikolla ilmestyneen Tummilla teillä -singlen myötä he suuntaavat kiertueelle. Tällä hetkellä Tero haaveilee, että muutkin yhtyeen jäsenet voisivat jäädä pois päivätöistä. Vuosien varrella jokainen on löytänyt luontaisen roolinsa.

- Alkuaikoina kaikilla piti olla sananvaltaa kaikkeen. Nyt taas joku saattaa iloita, kun ei tarvitsekaan soittaa jossain biisissä. Kommunikointimme on välitöntä. Uskon, että se on edellytys sille, että toiminta voi jatkua, Tero kuvailee.

Hän toteaa, että yhtyeen jäsenet ovat hänen parhaita kavereitaan.

- Olemme haaveilleet, että kun olemme 70-vuotiaita lapsemme työntävät meidät pyörätuoleissa lavalle, jos emme itse pääse. Ehkä sitten lapsetkin ovat soittamassa, meistä monen muksut soittavat, Tero hymyilee.

Tällä hetkellä miehen elämässä on monet palaset kohdallaan. Viime vuonna Tero kamppaili vielä uniongelmien kanssa. Hän puhuu myös loppuunpalamisesta. 

- Ennen ehdin olla karkeasti kymmenen tuntia viikossa perheen kanssa. Nyt yhteistä aikaa jää paljon enemmän. Lapsien kanssa on toki välillä haasteita, joten olisi aika raastavaa, jos näkisi vain ne kiireiset aamut tai väsyneimmät illat, ja olisi vielä itsekin ihan piipussa, muusikko sanoo.

Hän sanoo, että yhteen ammattiin keskittyminen oli kokonaisvaltaisesti hyvä ratkaisu.

- Ei voisi mennä paremmin. Kaikenlaisia kuoppia ja nyrjähdyksiä on ollut. Kun olimme opettelemassa vaimoni kanssa argentiinalaista tangoa, tajusin, ettei kahdenkeskinen juttumme ole hävinnyt minnekään. Skidit kasvaa ja voi hyvin, bändihomma kehittyy hienosti - mitäs tässä voisi valittaa, Tero iloitsee. 

Lue myös: Vesterinen Yhtyeineen julkaisi uuden kappaleen - kuuntele Tummilla teillä

Lue myös: Suomalaislaulaja tunnustaa: "Rakastun naiseeni joka aamu uudestaan"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat