Kuva: Senja Rapila

Neon 2 -yhtye paljastaa ysärisuosion varjopuolen: "Saimme jatkuvasti kuulla olevamme julkihomoja"

14.10.2017 10:30 - Anna Hopi

Suosion aallonharjalla bändi sai kuulla kuittailua keikkapaikalla olevilta miehiltä.

Neon 2 -yhtye on tehnyt paluun keikkalavoille neljällä keikalla. Bändi ei vielä puhu varsinaisesta comebackista, vaan kertoo pitävänsä hauskaa ja kokeilevansa, miten yhtyeen kemiat toimivat pitkän tauon jälkeen.

Villeinä suosion vuosina Neon 2 -bändin hitit vetivät keikkapaikat täyteen. 90-luvun suosikkiyhtye muistelee, että menestyksestä seurasi myös kuittailua eri toten miehiltä.

- Olimme tietenkin homoja kaikkien jätkien mielestä. Mitä enemmän vedät naisia puoleesi, sen homompi olet. Näin se meni, Jussi Rainio lataa haastattelussa Iskelmän synttäriristeilyllä.

- Jatkuvasti saimme kuulla olevamme julkihomoja, vaikka totuuden nimissä se homma ei ole kumpaakaan kiinnostanut, Rami Alanko toteaa.

Kuittailua tuli vastaan niin kaduilla kuin keikkapaikoillakin. Rainiolle tulee mieleen eräs tilanne.

- Kun olimme keikalla jossain urheilutalolla, niin siellä oli paljon porukkaa - tyttöjä tietenkin vähän enemmän, ja sekös niitä poikia harmitti. Yleisöstä kuului "Saatanan homot"... Sen aikaiselle tyttöystäväni seisoi yleisön joukossa ja hänelle sanottiin, että "tiedätkö, että nuo on homoja". Tyttöystävä totesi siihen tyynesti, että "eivät ne taida olla." Rainio selostaa.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Jengi juoksi perässä kadulla"

Bändin kokema jättisuosio herätti fanien huomion myös silloin, kun muusikot liikkuivat kadulla.

- Jossain vaiheessa meininki oli sitä, ettemme voineet kulkea Helsingin kaduilla, koska jengi juoksi niin paljon perässä. Tuli ihan hirveä hulabaloo, Alanko sanoo.

- Pari viikkoa sitten kävi hauska juttu. Joku vanhempi puliukko käveli ohi ja kääntyi ympäri, ja sanoi "Neon kakkosen ukot". Olisi melkein pitänyt kätellä miestä ja kiittää, että hän vielä muistaa meidät, hän jatkaa virnistellen.

(kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Neon 2 muistelee 1990-luvun alun hiustyyliään - "Hävettää ja naurattaa"

Kilpailut

Uusimmat