Kuva: AOP

Samu Haber Sunrise Avenuen uudesta levystä: "Törkeä määrä virheitä"

24.08.2017 18:15 - Reija Saarinen

Sunrise Avenuen uusi levy ilmestyy lokakuussa.

Neljän vuoden odottelun jälkeen Sunrise Avenue hemmottelee fanejaan julkaisemalla uuden levyn. Lokakuussa ilmestyvältä albumilta saatiin hiljattain ensimakua sinkkulohkaisun muodossa.

I Help You Hate Me -niminen kappale kertoo nimensä mukaisesti siitä, miten ihminen auttaa toista vihaamaan itseään, jotta tämä pääsee helpommin erosta yli. Laulaja Samu Haberin, 41, mukaan kappale on hyvin erilainen kuin mihin on totuttu.

- Päätettiin noin vuosi sitten tuottajan kanssa, että tehdään yhtenä päivänä jotain tyhmää. Ei siis tehdä musaa Sunrise Avenuelle tai minulle. Demotuksen jälkeen tajusin, että biisi kuulostaa ihan huikealta. Olikin heti selvää, että tämän tulee olla ensimmäinen sinkku, hän kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Kappaleen saamaa palautetta Haber ei juurikaan ole lukenut. Hänelle tärkeintä on kuitenkin oma fiilis.

- Minusta on ihana puhua tarinoista, joihin kappaleet faneilla liittyvät. Musiikillisen sisällön arvioiminen ei sen sijaan kiinnosta minua. Itse rakastan sitä kappaletta ja se riittää minulle.

Mutta entä sitten kappaleeseen sisältyvä viha. Pitääkö todella tuntea vihaa, että voi päästä toisesta yli?

- Kyllä varmaan, auttaahan se. Onhan se kuitenkin niin, että jos joku ei oikeasti ole tehnyt jotain todella pahaa, niin hänestä välittää, vaikka olisikin vaikeaa. Ehkä tuon kappaleen ironinen kulma on siinä, että auttaa toista vihaamaan. Se on kuitenkin se viimeinen vaihe rakastaa jotain, että päästää hänet menemään ja vihaamaan sua.

"Ei yritetä mitään"

Haberin mukaan tuleva levy on paras, minkä Sunrise Avenue on koskaan julkaissut. Syitä tähän on monia. Yksi niistä on rentous.

- Nyt on poissa sellainen rockin yrittäminen. Levyllä on sellaista poikaporukan voimaa ja todella paljon rennompia tekstejä. Ei yritetä olla mitään, Haber toteaa.

Haberin mukaan myöskään virheitä ei levyllä peitellä.

- Valtaosa koko levystä on ensimmäistä ottoa. Siellä on törkeä määrä virheitä. On lausuntavirheitä, soittomokia ja kaikkea mahdollista. Vain kaikista pahimmat paikattiin.

Teemana on tällä kertaa selkeästi rakkaus. Haberin mukaan kulmia on kuitenkin monenlaisia. Eräässä kappaleessa pohditaan muun muassa sitä, kestääkö rakkaus nykypäivän kiireessä, jota hallitsevat Tinderit ja kaipuu entistä parempaan.

- Nykyään tuntuu siltä, että ei riitä enää pelkkä loma, vaan siinäkin pitää olla jotain ihmeellistä, Haber pohtii.

Hänen mukaansa hän tunnistaa nämä piirteet myös itsestään.

- Joskus kahdeksan vuotta sitten mietin, että jos mulla tulevaisuudessa on tuollainen asunto ja auto ja taloustilanne kunnossa, niin kaikki hyvin. Sitten katsoin elämääni ja tajusin, että mulla on jo nämä kaikki. Olen itse yhtä heikko tyytymättömyyteen kuin muutkin.

- Kun asiaa sitten pohdin, oli helpottavaa huomata, että tykkään elää todella tavallista elämää. Ymmärsin, että ei ole kiire ja tarve tehdä kaikkea, sillä vähempikin riittää. Vaikka rahaa olisi miten paljon, se ei tuo onnellisuutta. Onnellisuuden tuo se, että voi syödä Kauppatorilla herneitä jonkun ihanan tyypin kanssa ja miettiä sitä, miten siistä on, ettei lokki oli niitä vielä vienyt, Haber naurahtaa.

Uuden, I Help You Hate Me -kappaleen voit kuunnella alta.

Lue myös: Samu Haber parisuhteestaan: "Olisi kauheaa joutua esittämään kovaa ja vahvaa"

Kilpailut

Uusimmat