Kuva: AOP

Kaija Koo: Kuulijani eivät halua idolikseen joojoo-naista

18.07.2017 13:12 - Anna Hopi

Suomalaisten ihannoima artisti rajaa tarkkaan, millaisiin projekteihin käyttää aikaansa.

Laulaja Kaija Koon keikkakesä on puolivälissä, ja nainen pursuaa energiaa värikkäässä kaftaanissaan. Hän kiittelee mukanaan kulkevaa henkilökuntaa, jonka ansiosta ilonpitoa on niin lavalla kuin sen ulkopuolellakin.

Kaija pitää omana tehtävänäänkin olla eräänlainen porukan hengennostattaja.

- Yritän saada meidän tiimiin hyvää henkeä. Olen hyvin aktiivinen ja aivot toimivat kymmenen kertaa nopeammin kuin normaalisti. Meillä on tällä jengillä yleensä todella hauskaa, verbaalisesti napsuu puolin ja toisin, hän kertoo.

Kaija omaa rempseän huumorin, jolla naurattaa bändinsä jäseniä säännöllisesti.

- Bändin pojat sanoivat minulle kerran, että meillä oli ihan kiltit jutut, kunnes sinä tulit tähän porukkaan mukaan, laulaja virnistää.

"Olen herkkä äänille"

Festarikesänsä aikana tähti ei kuuntele paljon musiikkia. Hän kerää voimaa ennen keikkoja hiljaisuudesta.

- Kun kuuntelen musiikkia, selailen paljon eri kanavia ja kuuntelen monenlaista musiikkia. Autossa tulee kuunneltua musiikkia, kun kierrämme ympäri Suomea. Hyvin vähän oikeastaan muuten kuuntelen musiikkia, tähti tunnustaa ja kertoo toteamukselleen syyn.

- Muusikkona olen herkkä erilaisille äänille. Tila täytyy pitää jollain lailla tyhjänä, jotta sinne voisi luoda uutta musiikkia.

Kesäkeikoilla muitakin kuin listahittejä

Kaija Koo on ottanut kesän keikkasettiinsä kappaleita, jotka eivät ole listahittejä. Joku jonka vuoksi kuolla on tähdelle merkityksellinen kappale.

- Se on hieno teos, että haluan, että ihmiset kuuntelevat sitä. Se on otettu hyvin vastaan, vaikka se ei ole ykköshittini, hän sanoo.

Koo rakastaa kappaleessa olevaa suurta rakkaustarinaa, minkä lisäksi kontrastina mukana ovat ne elämän pienet ilon aiheet.

Omassa voimassa

Voimaannuttavien kappaleiden laulaminen on Kaijan elämäntehtävä. Hän sanoo, että voidakseen olla uskottava idoli, hänen täytyy elää kuten opettaa.

- Pitää rajata tarkasti mihin lähtee mukaan. Sellainen joojoo-nainen ei ole hyväksi, eikä kuulijoideni mieleen. Minun täytyy olla tarkka, että voimani riittävät, jotta on varaa antaa yleisölle, hän sanoo.

Lue myös: Kaija Koo avoimena: "Albumini ovat päiväkirjaa elämästäni"

Kilpailut

Uusimmat