"Ihastuin virheettömän tasaiseen rusketukseeni" - testasimme kahdeksan uutta itseruskettavaa

10.06.2019 18:15 - Henna Koste

 

Itseruskettava vaahto 17,99 €, H&M

Tämä tuote oli ensikosketukseni itseruskettaviin tuotteisiin. Hyvin kalpeana ihmisenä toivoin näkyvää, mutta ei silmiinpistävää tulosta. Tuotteen oranssiin taittava pakkaus ei ainakaan lievittänyt epäilyksiä. Ohjeissa neuvotaan levittämään 2-3 pumppausta raajaa kohden, ja ensimmäisellä kokeilukerralla levitin vaahtoa kahden pumppauksen verran molempiin jalkoihin. Ohjeissa neuvotaan odottamaan 6-8 tuntia ennen suihkussa käymistä. Itse odotin vain viisi tuntia ja minkäänlaista rusketusta ei tullut, mutta en usko, että tämä olisi tuosta yhdestä tunnista kiinni.


Tein uuden yrityksen seuraavana päivänä, ja tällä kertaa levitin kolme pumppausta jalkaa kohden. Täytyy muuten mainita, että pakkauksen mukana tuleva levityskinnas on hyvin kätevä. Toisella kerralla jätin aineen kuivumaan yön yli, yhteensä noin 11 tunniksi. Pidempi vaikutusaika selvästi auttoi, sillä lopputuloksena oli tasainen ja luonnollinen päivetys. Voi siis hyvin olla, että ohjeissa lukeva vaikutusaika on liian lyhyt. Ohjeista täytyy mainita myös yksi epäselvyys. Pakkauksen mukana tulevassa ohjelappusessa neuvotaan laittamaan 2-3 pumppausta raajaa kohden, mutta nettikaupassa lukevissa ohjeissa puolestaan opastetaan laittamaan 2-3 pumppausta kehonosaa kohden. Jos pakkauksen ohjeisiin luottaa, vaikutusaika jää todennäköisesti liian lyhyeksi ja aineen määrä liian pieneksi. Ketjulikkeen löydöksi erittäin toimiva tuote!

Arvosana: 7,5

(kuva: Valmistaja)

Zuii Organic Flora Itseruskettava Kasvovesi 150 ml, 26,90 e


Tuote lupaa geelimäisellä koostumuksella luonnollisen päivetyksen tukkimatta ihohuokosia. Ainesosina jäkälä, sammal, saniaisuute, kurkku ja taikapähkinä. Tuote antaa pienellä vaivalla ihanan kevyen päivetyksen kasvoille - jo ensimmäisellä kerralla. Ei pistävää hajua, ei monimutkaisia levitysoperaatiota. Jatkoon!

Arvosana: 8,5

(kuva: Valmistaja)

Atopik asteittain päivettävä vartalovoide herkälle iholle, 100 ml 24,80 €

Voidemainen tuote levittyy kintaan avulla vaivattomasti ja kosteuttaa ihoa samalla. Tuote kuivui nopeasti ja muodosti muutamassa tunnissa luonnollisen päivetyksen, johon olin todella tyytyväinen. Ruskettuneella ystävälläni tämä tuote ei tosin tehonnut lainkaan, mutta minulla se toimi loistavasti. Pumppupullo on käytännöllinen, mutta valitettavasti kovaa muovipullo ei mahdollista viimeistenkin tuoterippeiden kaapimista käyttöön. Kuivuessaan itseruskettavan haju tulee kyllä esiin, mutta ei häiritsevästi. Tuote on suunnattu erittäin herkälle ja atooppiselle iholle, joten tämä sopii varmasti monelle eri ihotyypille.

Arvosana: 9

(kuva: Valmistaja)

Vita Liberata Fabulous Self Tan Mousse itseruskettava vaahto 100 ml, Medium, hinta n. 30e

En ole aiemmin käyttänyt itseruskettavia tuotteita, joten ensimmäinen kerta jännittää. Testattavanani on kevyt itseruskettava vaahto, jonka luvataan kuivuvan välittömästi levittämisen yhteydessä. Iho tulee kuoria ja kosteuttaa huolella, muuten tuote levittyy epätasaisesti. Kun iho on huollettu kuntoon, toimii tuote loistavasti. Plussaa tulee vaahdon tummasta väristä, minkä ansiosta tasaisen lopputuloksen saavuttaminen onnistuu ensikertalaiseltakin. Vaahto todellakin kuivahtaa iholle nopeasti. Levittämisessä kannattaa käyttää hanskaa, tai tuote imeytyy hetkessä kämmeniin. Levittämisen jälkeen tahraamista ei tarvitse pelätä.

Käyn suihkussa kahdeksan tunnin vaikutusajan jälkeen. Ihastun virheettömän tasaiseen ja luonnolliselta näyttävään rusketukseeni välittömästi. Tahdon päivetyksen myös kasvoilleni, joten sekoitan itseruskettavaa vaahtoa kasvovoiteeseeni ja levitän seoksen kasvoilleni yöksi. Aamulla hymy nousee huulille, olenhan saanut tasaisen päivetyksen.

Ennen itseruskettavan käyttöä kauhukuvani oli, että lopputulos taipuisi oranssiin ja olisi epätasainen. Tuote kuitenkin kumoaa pelkoni täysin, ja olen enemmän kuin tyytyväinen luonnolliselta näyttävään rusketukseeni.

Arvosana: 9,5

(kuva: Valmistaja)

Lisäksi tuote, joka jokaisen itseruskettavia käyttäjän tulisi tietää


St. Tropez Tan Remover Mousse 31, 90 e & levityskäsine 11,90 e

Toimiva tuote jokaiselle, joka ei ole tottunut itseruskettavien levittämiseen. Vaahto lupaa poistaa jopa tummimman rusketuksen minuuteissa. Tuote toimii etenkin luonnonkosmetiikka-ruskettaviin mainiosti ja nopeasti. Kaikkiin itseruskettaviin ei täysin täydellisesti. Paras lopputulos tulee, kun käytät sitä yhdessä Tan Remover Mitt -kintaan kanssa. Mikä parasta: poistoaine aintaa tasaisen pohjan uudelle rusketuskerralle.

(kuva: Valmistaja)

Lue myös: Minja, 21, turvautuu vauvaöljyyn ruskettuakseen, lääkäri tyrmää: "Kuulostaa hyvin vaaralliselta"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat