Kuva: Fotolia

Uusi kauneustrendi villitsee maailmalla - virheettömän ihon salaisuus on öljyhoito?

28.11.2017 20:45 - Katariina Auvinen

Erityisesti öljyhoidon pitäisi auttaa näppylöihin

Aivan ensimmäiseksi ei tulisi mieleen laittaa öljyä muutenkin rasvaiselle tai näppyläiselle iholle, mutta Insider-julkaisun mukaan tämän pitäisi olla hyvä asia. Maailmalla villitsee nimittäin uusi öljyhoito, jossa ihoa puhdistetaan joko jojobaöljyn tai argan-öljyn avulla. Jotkut bloggaajat ovat vannoneet myös kookosöljyn nimeen, mutta esimerkiksi jojobaöljyn ei pitäisi tukkia helposti ihohuokosia.

Julkaisu väittää, että ihmisten iho-ongelmat ovat parantuneet, koska öljy tasapainottaa sekä kosteuttaa ihoa. 

Tarkoituksena on hieroa öljyä kasvoille muutaman minuutin ajan (jos sinulla on meikkiä, levitä öljy meikin päälle). Tämän jälkeen ylimääräinen öljy pyyhitään kasvoilta pois lämpimällä ja kostealla mikrokuituliinalla. Koko prosessi toistetaan toisen kerran. Pese mirkokuituliina välissä, jotta saat pyyhittyä vielä ylimääräisen öljyn pois. Tarkoituksena ei ole pyyhkiä kaikkea öljyä pois, jotta iho jäisi pehmeäksi ja kosteutetuksi. 

Julkaisun mukaan öljyn periaate toimii samalla tavalla kuin monet puhdistusaineet. Öljy sitoo itseensä epäpuhtauksia, jonka jälkeen ne voidaan pyyhkiä kasvoilta pois, pyyhkimättä kuitenkaan ihon luontaista kosteustasapainoa. 

Näin ollen ihon normaali öljyntuotanto ei häiriinny ja näppylöitä ei syntyisi niin helposti. 

Jos sinulla taas on talvisin ongelmia kuivan ihon kanssa, Insiderin mukaan voit kokeilla rasvaisempaa öljyä, kuten manteliöljyä. 

Lue myös: Luonnolliset aineet, jotka voivat olla iholle haitallisia - katso ja vältä

Lähde: Insider 

Kilpailut

Uusimmat