Kuva: Mikko Räsänen

Kirpputorien halutuimmat vaatemerkit listattiin - lue tärpit ja tee löytöjä

02.11.2017 10:15 - Henna Koste

Suosikkivaatteista saatetaan maksaa kirpputorilla saman verran kuin kaupassakin.

Vaatteiden kierrättäminen on ollut kovassa nosteessa jo vuosia. Perinteisten kirpputorien rinnalle on syntynyt Facebookin kierrätysryhmiä, joista löytyy liki jokaiselle brändille omansa. Samat merkit ovat kysyttyjä netti- ja itsepalvelukirppiksillä.

-  Jokaisessa Facebook-kierrätysryhmässä taitaa olla omat hittinsä, mutta niissä, joissa itse pyörin, rakastetaan tällä hetkellä esimerkiksi Samujin jatkuvasti loppuunmyytyä Chunkie Beanie -pipoa, josta saatetaan pyytää käytettynä saman verran, joskus jopa enemmän kuin pipo maksaa uutena kaupassa. Myös Samujin vaatteet ja laukut ovat kuumaa kamaa. Muista merkeistä esimerkiksi Acne ja COS käyvät kaupaksi hyvään hintaan, kertoo bloggaaja ja kirpputoriharrastaja Stella Harasek.

Relove-kirpputorin perustaja ja juontaja Noora Hautakangas painottaa, että myös second hand -vaatteita ostetaan sen hetkiseen tarpeeseen. Syksyllä kesähepenet eivät tee kauppaansa. 

- Kelsitakit ja erilaiset tekokarvatakit menevät nyt vauhdikkaasti, Hautakangas toteaa.

Suomalaiset merkit ovat myös kysyttyjä. 

- Marimekko liikkuu hyvin hyväkuntoisena. Vanhempi tuotanto kiinnostaa tällä hetkellä enemmän, kirpputoriyrittäjä paljastaa.

Relovesta tullaan kysymään usein kassalta, onko tiettyjä merkkejä tullut myyntin.

- Samuji, Tiger of Sweden, COS ja Acne ovat suosittuja, Hautakangas listaa.

Noora Hautakangas (kuva: Mikko Räsänen)

Nämä eivät mene kaupaksi

Harasek toteaa, että moni metsästää kierrätysryhmistä laadukkaita vaatteita, jotka kestävät pitkään.

- Halvat ketjuvaatteet sen sijaan eivät tunnu oikein houkuttelevan ostajia jotain erityisen trendikkäitä poikkeuksia lukuunottamatta, hän vinkkaa.

Hautakangas kertoo, että kirpputorille ei oteta myyntiin alusvaatteita.

- Myöskään pikeepaidat eivät liiku, olivat ne sitten Gantin tai Peakin. Sama pätee jakkupukuihin. Tällä hetkellä herrasmiestyyliä henkivät jakkupuvut ovat muodikkaita, mutta 90-2000-luvun versiot jäävät usein rekkiin, yrittäjä huomauttaa.

Hautakangas neuvoo myös myymään jakkupuvun osat erikseen. 

- Harva löytää itselleen täydellisesti istuvan pukukokonaisuuden. Toimistopukeutuminen on myös mennyt paljon rennompaan suuntaan. Puvun osat kannattaa myydä suht edukkaasti, eikä miettiä paljon niistä on itse aikanaan maksanut, kirpputoriguru korostaa.

Lue myös: Löysitkö täydellisen laukun vai onko kyseessä täydellinen kopio? 6 tärppiä, joilla tunnistat aidon 

Kilpailut

Uusimmat