Kuva: Fotolia

Päänsärky ja hiusten oheneminen - 5 ikävää asiaa, joita laukun käyttäminen voi aiheuttaa

30.06.2016 22:15 - Emma Ylistalo

Vaikka käsilaukku onkin usein upea osa asukokonaisuutta, sen käytöllä on myös negatiivisia puolia.

Niin kuin monet muutkis asiat, myös suosikkilaukkusi saattaakin olla haitallisempi terveydellesi kuin uskoisitkaan. Lue alta viisi asiaa, jotka kannattaa muistaa laukkua käyttäessään ja jotka muistuttavat siitä, että toisinaan reppu saattaa olla parempi valinta. 

1. Se saa sinut kävelemään hassusti

Kun kannat painavaa laukkua, se saa sinut luopumaan normaalista askelluksestasi - jolla siis tarkoitetaan käsiesi ja jalkojesi luonnollista liikettä. Kun kannat laukkua, se vaikuttaa tasapainoosi, varsinkin jos se on painava.

2. Se vahingoittaa selkääsi

Painavan laukun kantaminen vaikuttaa epäkäslihakseen, joka sijaitsee hartioissasi. Lihakseen kohdistuva pitkäaikainen paino ja paine voi johtaa sen kramppeihin, joka taas puolestaan voi johtaa selkäkipuihin ja -ongelmiin.

3. Se voi aiheuttaa päänsärkyä

Lihakset hartioissasi ja selässäsi ovat niitä, joilla on yhteys päänsärkyihin. Selän lihasten kramppaaminen ja kipu siis saattaa säteillä päähäsi.

4. Se saattaa ohentaa hiuksiasi

Jos kannat laukkuasi aina samalla puolella, saatat tajuamattasi ohentaa hiuksiasi. Osa hiuksista jää melkein aina laukun hihnan alle ja näin hihnaan tuleva paine saa hiukset katkeamaan ja ohenemaan. Varsinkin ketjuolkain on pahin mahdollinen vaihtoehto, sillä siihen hiukset sotkeutuvat kaikista helpoiten.

5. Se voi olla täynnä bakteereita

Uutisoimme aikaisemmin, kuinka käsilaukkusi voi sisältää jopa enemmän bakteereita kuin wc-pönttö. Lue uutinen kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Koskeeko niskaan? 4 helppoa vinkkiä niskakipujen lievittämiseen

Kilpailut

Uusimmat