Kuva: Shutterstock

Hotelliyöpyminen voi olla bakteerikammoisen painajainen - paikat, joissa muhii eniten bakteereja

20.06.2018 19:15 - Senja Rapila

Kaukosäädin on yksi kaikista likaisimmista asioista hotellihuoneessa.

Eli missä hotellihuoneen osissa on eniten bakteereja? Voit lukea Huffington Post -julkaisun tekemän listauksen alapuolelta.

Kaukosäädin

Hotellin television tai ilmastointilaitteen kaukosäädin on todennäköisesti melkoinen bakteeripesäke, nimittäin se ei ole yleensä siivoojien siivouslistalla. Kuitenkin sadat tai tuhannet ihmiset ovat koskeneet kaukosäätimeen. Kaukosäädin on yksi kaikista likaisimmista asioista hotellihuoneessa.

Päiväpeite ja peitto

Henkilökunta tyypillisesti vaihtaa lakanat vieraiden välillä, mutta jos hotellissa on vieraita tiheään tahtiin, peittojen ja päiväpeitteiden peseminen voi jäädä vähälle. Kun nukumme, kropastamme vapautuu öljyä ja iho hilseilee, joka voi levitä peitteisiin omien bakteeriemme kanssa.

Kokolattiamatto

Matto voi olla melkoinen bakteeripesäke, nimittäin sitä ei saa koskaan pestyä kunnolla.

Juomalasit

Monet hotellit tarjoavat muovimukit vierailleen, mutta joissain hotelleissa on vielä lasit. Kannattaa kuitenkin miettiä haluatko juoda niistä - varsinkin jos laseja pidetään vessassa.

Valokatkaisija

Tässä pätee samat asiat kun kaukosäätimessäkin: valokatkaisijaa tulee harvemmin putsattua, joten siinä voi muhia melkoinen bakteerikerros. Varsinkin vessan ja kylpyhuoneen valokatkaisija on hyvin todennäköisesti melko likainen.

Siivousvälineet

Kun hotellihuoneita siivotaan, voi siivouskärryn matkassa tulla huoneeseen melkoinen määrä bakteereja. Kun siivouksessa käytetään vähänkin likaisia moppeja, pyyhkeitä tai pesusieniä, bakteerit voivat matkata huoneesta toiseen.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Huomaa vaarallisen nestehukan oireet ajoissa - listattuna merkit siitä, että on aika juoda lisää vettä

Lue myös: 8 virhettä, jotka voivat pilata pitkän lentomatkan - oletko sortunut?

Lue myös: Thaimaa kielsi tupakoinnin myös suomalaisten suosimilta rannoilta - rikkeestä mätkähtää iso sakko

Kilpailut

Uusimmat