Kuva: Fotolia

Miten päästä nukkuvan lentomatkustajan ohi vessaan? Etiketti-asiantuntija paljastaa

01.12.2017 14:45 - Katariina Auvinen

Sinulla on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa, kiivetä tai herättää.

Me monet olemme olleet samassa tilanteessa. Lentokoneen käytävän puolella istuva on syvässä unessa, mutta sinä, ikkunan puolella tai keskellä istuva, kärsit kamalasta vessahädästä. 

Pitäisikö matkustaja herättää? Toisaalta pitäisikö vain odottaa, että onni potkaisisi ja käytävän puolella istuva heräisi unestaan? Mirror-julkaisu on haastatellut etiketti-asiantuntija, William Hansonia, joka kertoi, miten kannattaa toimia kiusallisissa tilanteissa. 

Hanson kertoo, että jos arvioit, että pääset ohittamaan nukkuvan ihmisen mahdollisimman sujuvasti, voit koettaa hivuttautua käytävälle ilman matkustajan herättämistä. Jos teet näin, varmista, että käännät aina kasvosi ohitettavaa kohden. 

- Mutta tee tämä vain, jos sinulla on tarpeeksi tilaa. Jos kuitenkin epäröit, on ystävällistä vain herättää ihminen ja pyytää yksinkertaisesti päästä ohi, myöntää toinen etiketti-asiantuntija Jo Bryant

- Herättäminen on parempi vaihtoehto siinä vaiheessa, jos todellakin epäröit tilan kanssa. Jos sen sijaan kiipeät, tee se niin että rintamasuuntasi on ohitettavaa kohden. Kukaan ei halua herätä siihen, että jonkun takapuoli osuu kasvoihin, hän kiteyttää. 

Lue myös: Lentomatkustaja teki huolestuttavan huomion kesken lennon: "Pitääkö olla huolissaan?"

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat